Урок про молитву з притч Ісуса. Уважно прочитайте і вдумайтесь в слова Ісуса

Якщо ми хочемо навчитися вести молитовне життя, немає кращого вчителя, ніж Ісус. Давайте будемо слідувати Його притчі про молитву.

Після Преображення (Марка 9) Ісус, Яків, Іван і Петро повертаються і виявляють, що інші учні сперечаються з вчителями закону. Виявляється, чоловік привів свого біснуватого сина до учнів, і вони не змогли вигнати нечистий дух.

Коли дитину привели до Ісуса, нечистий дух кинув хлопчика в конвульсії. Господь запитав батька, як довго його син був таким, і чоловік сказав, що він був таким з дитинства. Ісус дорікає дух і звільняє дитину.

Після того як Ісус виганяє демона і натовп йде, учні запитали Його: “Чому ми не могли його вигнати? ” Ісус відповідає: “Цей вид може вийти тільки через молитву [в деяких рукописах є слова і пост]” (Марка 9:29).

Моліться з вірою!
Моліться з вірою!

Що цікаво в цій історії, так це те, що учні, ймовірно, молилися, і ми ніколи не бачимо, щоб Ісус молився до вигнання духу. Марк просто говорить нам, що Він дорікає це (вірш 9:25). Коли Ісус вказує, що цей вид духу необхідно вигнати молитвою, Він має на увазі когось з духовної життєвою силою, яка виходить з молитовного способу життя. Така сила приходить від підтримки постійного зв’язку з Богом.

Це тлумачення підтверджується включенням до деяких рукописи слова пост. Очевидно, Ісус не міг зупинитися, щоб постити, перш ніж вигнати дух. Це повинно бути частиною послідовної, дисциплінованої залежності від Бога.

В Євангеліях ми бачимо, як Ісус підтримує цей зв’язок. Автори Євангелій розповідають нам, що Ісус молився понад 25 разів, причому багато хто з них – в приватні моменти зосередженого клопотання.

Якщо ми хочемо навчитися вести таку ж молитовне життя, немає кращого вчителя, ніж Ісус. Давайте будемо слідувати Його притчі про молитву.

Популярне

Схожі статті

Подруга пригостила і я рецептик швидко собі записала: стакан кефіру + 4 картоплини. Смакота на всю родину

Якщо немає ідей, що нового приготувати на сніданок із залишків продуктів, спробуйте цей рецепт картопляних коржиків. Він стає в нагоді, коли немає часу на довге стояння біля плити.

“Хлопчик кучерявий” на святковому столі не переводиться: приготувати торт не складно, а смак і вид ідеальні

Торт "Хлопчик кучерявий" – це звичайний сметанник, але з оригінальним оформленням. Частина бісквіта просочується кремом і викладається гіркою. Виходить дуже незвично на вигляд.

Як Ірина Горова та 15-річний син Андрій ставляться до Потапа: “Центр інтересів у нас вже не той”

Ірина Горова, відвідавши прем'єру кліпу Анни Трінчер "Бар за баром", разом зі своїм сином Андрієм відповіла на запитання від "Тур зірками на Люкс ФМ". Говорили переважно про Потапа.