Чому Ісус навчав притчами? Які прості аналогії Він використовував?

Прочитати притчі Ісуса і роз'яснення, що йдеться в них, ви можете на сайті Одна Хвилина в розділі "Притчі ".

Ви повинні знати, що притча, є земною історією з небесним змістом. Ісус часто застосовував притчі. Він ілюстрував божественні істини. Річ у тому, що кожен персонаж в притчі добре запам’ятовується. Вони з багатим змістом.

Також, притчі, були поширеною формою навчання в той час. Ісусом використовувалися графічні аналогії, звичайні речі. Вони були знайомі кожній людині. Це сіль, хліб, вівці та так далі.

Однак притчі не всі відразу розуміли, а деякі Його учні, взагалі не змогли зрозуміти їх поки Він їм їх не пояснив.

Після Ісус вчить виключно тільки притчами.
Багато людей, слухаючи притчі, замислювалися про їхній зміст.
Так, наприклад притча про насіння і ґрунт.
Перед тим як розповісти цю притчу Ісус відвів його учнів від людей. Учні запитали Ісуса: “Чому Ти говориш з ними притчами?”

Ісус пояснив учням, що ті люди, які не вірять в його проповіді не зрозуміють притчі, хоча і чують їх. Вони не хочуть визнати на віру те, що він їм каже і тому ці люди не зможуть зрозуміти притчі.

Так, по вірі вам буде!
Так, по вірі вам буде!

Необхідно зрозуміти логіку Ісуса і вірити йому. Однак для учнів Ісус пояснював притчі та потім вони розповідали ці притчі серед простого люду і пояснювали, що Ісус мав на увазі.

Притчі життєві не тільки в ті часи, коли проповідував Ісус, але і зараз. Вони будуть завжди актуальні – в усі часи. Сутність людини не змінюється з часом.

Потрібно просто самому змінитися в душі та дотримуватися того, чого навчав Ісус. Тоді вам буде простіше і спокійніше жити.

Ви зрозумієте в чому суть вашого існування на цій землі.

Прочитати притчі Ісуса і роз’яснення, що йдеться в них, ви можете на сайті Одна Хвилина в розділі “Притчі “.

Амінь!

Схожі статті

Можна готувати хоч кожен день: 5 смачних салатів молодої капусти. Весінні рецепти, які я розтягую до осені

Настала весна, час легкості та схуднення. У цю пору року завжди хочеться чогось простого. Сьогодні ми підготували добірку з 5 рецептів салатів із молодою капустою, які забезпечать сонячний настрій.

Чоловік після роботи летить додому, коли готую цю вечерю за 35 грн: рецепт, який підкорив моїх 3-х чоловіків

Як можна максимально заощадити в приготуванні вечері? Можна використовувати молоді кабачки та сковороду. Страва виходить недорогою, але дуже смачною. Саме такий рецепт ми сьогодні й підготували.

Беру йогурт і заморожену вишню. Нереально смачний пиріг “6 склянок”: готувала одразу два, але виявилося мало

Пиріг "6 склянок" настільки простий у виконанні й при цьому смачний, що його захочеться випікати знову й знову. Замість заморожених вишень можна брати будь-які інші ягоди.