Межа вашої доброти. Повчальна історія з мораллю

Мені просто боляче, що ті самі люди, яким я віддав сорочку зі спини, не дали мені рукава тієї ж сорочки, коли я був в нужді.

Нещодавно Степан потрапив в автомобільну аварію. Тому він поставив машину в гараж для проведення ремонтних робіт. Бо йому доводилося ходити на роботу щодня, він вирішив, що поки машина не буде готова, він буде їздити на метро. Одного разу вночі на вокзалі він зауважив бездомного. Йому стало шкода його, тому він дав йому дрібниця з кишені.

Бомж подякував йому за це. На наступний день він знову помітив бездомного на тому ж місці. На цей раз Стів хотів принести йому що-небудь поїсти, тому він вийшов зі станції та приніс йому обід. Бомж подякував йому за доброту. Але Стіву стало цікаво, і він запитав його: «Як ти дійшов до цього?»

Бездомний подивився на нього і з посмішкою сказав: «Виявивши любов». Стів цього не зрозумів, тому запитав його: «Що ти маєш на увазі?» Бездомний відповів: «Все своє життя я стежив за тим, щоб всі були щасливі. Незалежно від того, що відбувалося в моєму житті правильно чи неправильно, я завжди допомагав всім ».

Стів запитав його: «Ти шкодуєш про це?» На що бездомний відповів: «Ні, мені просто боляче, що ті самі люди, яким я віддав сорочку зі спини, не дали мені рукава тієї ж сорочки, коли я був в нужді. Синок, краще побудувати свій власний будинок і запросити кого-небудь, щоб він перечекав негоду, ніж передавати їм свої цеглини, поки будуєш свій. Тому що одного разу ви оберніться і подивіться на те місце, де планували побудувати свій будинок. Це буде порожню ділянку. Значить, ви шукаєте цеглини ».

 ""

Стів зрозумів, що мав на увазі бездомний, і подякував йому за добру пораду.

Мораль: допомагати іншим – зовсім не погано. Але іноді, допомагаючи іншим, ми забуваємо про власні проблеми і потреби. Слід пам’ятати, що іноді краще ділитися, ніж віддавати. Ви можете зробити набагато більше, займаючи сильне становище, замість того, щоб потрапляти в більш слабку ситуацію.

Схожі статті

Усього 3 інгредієнти, 15 хв часу і готовий дієтичний десерт: з сиром, фруктами, але без борошна та крохмалю

Коли не хочеться вмикати духовку, а солоденького кортить скуштувати, приготуйте легкий десерт. Готується все дуже просто всього з 3 інгредієнтів. Фігурі не зашкодить.

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.