Притчі: Дроворуб і сокиру. Відображення ваших дій

Те, що ми даємо іншим, життя дає нам натомість. Ваше життя - це не випадковість чи збіг, це тінь ваших дій.

Відбиття ваших дій

Чоловік і його син йшли по лісовим пагорбах. Раптом хлопчик впав на стежку і закричав від болю: «Ааа!» Дивно, але він почув той самий голос з гори: «Аа!» Цікаво, що хлопчик крикнув: «Хто це?» Але голос відповів тим же: «Хто це?» Він розсердився і знову закричав: «Ти дурний!» І знову голос відповів те ж саме: «Ти дурний!»

Роздратований цим, хлопчик запитав батька: «Батько, що відбувається? Це хто? “Батько відповів:« Син, зверни увагу ». Батько крикнув:« Ти дуже милий ». І голос відповів тим же:« Ви дуже милі! » Батько знову крикнув: «Спасибі». І голос знову відповів тим же: «Спасибі!» Син був дуже здивований, але все ще не міг зрозуміти, що відбувається.

Батько пояснив: «Синку, люди називають це резонансом, але це правда життя. Життя – це відбиття ваших дій. Що ви дасте іншим, ви отримаєте те ж саме натомість ».

Мораль: Те, що ми даємо іншим, життя дає нам натомість. Ваше життя – це не випадковість чи збіг, це тінь ваших дій.

 ""

Дроворуб і сокира

Колись в невеликому селі жив дроворуб. Він був щирий у своїй роботі та дуже чесний. Кожен день він відправлявся в найближчий ліс рубати дерева. Він приносив дрова назад в село і продавав його торговцю, щоб заробити свої гроші. Він заробляв приблизно досить на життя і був задоволений своєю простим життям.

Одного разу, коли він рубав дерево біля річки, його сокиру вислизнув з його руки та впав в річку. Річка була такою глибокою, що він не міг навіть подумати, щоб знайти його самостійно. У нього був тільки один сокира, який впав у річку. Він дуже занепокоївся, думаючи, як він тепер зможе заробляти на життя! Він був дуже засмучений і молився Богині. Він щиро помолився, щоб Богиня з’явилася перед ним і запитала: «У чому проблема, син мій?» Дроворуб пояснив проблему і попросив Богиню повернути його сокиру.

Богиня опустила руку глибоко в річку, дістала срібну сокиру і запитала: «Це твій сокиру?» Дроворуб подивився на сокиру і сказав «Ні». Отже, Богиня знову занурила руку в воду, показала золотий сокиру і запитала: «Це твій сокиру?» Дроворуб подивився на сокиру і сказав «Ні». Богиня сказала: «Поглянь ще раз, син, це дуже цінний золотий сокиру, ти впевнений, що це не твій?» Дроворуб сказав: «Ні, це не моє. Я не можу рубати дерева золотим сокирою. Для мене це марно ».

Богиня посміхнулася і, нарешті, знову опустила руку в воду, дістала його залізну сокиру і запитала: «Це твій сокиру?» На це дроворуб сказав: «Так! Це моє! Дякую! “Богиня була дуже вражена його чесністю, тому вона віддала йому залізну сокиру, а також два інших сокири в нагороду за його чесність.

Мораль: Завжди будьте чесними. Чесність завжди винагороджується.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.