ТОП-10 порад, як жити мирно зі своєю дорослою дитиною

Проживання з підлітком іноді може бути схожим на мінне поле.

Вибухонебезпечний предподростковий вік

Вони можуть бути темпераментними і непередбачуваними – один невірний рух може їх відштовхнути. Проживання з підлітком іноді може бути схожим на мінне поле. Як ви можете зберегти мир і при цьому переконатися, що домашня робота і домашні справи виконані? Ось 10 порад, які можуть допомогти.

1) Подумай заздалегідь.

Один з наших кращих батьківських інструментів. Коли ваш син або дочка будуть відвідувати середню школу, приготуйтеся хоча б до випадкових конфліктів. Подумайте, що дійсно важливо для вас. Зачіска вашої дитини так само важлива, як домашня робота? Хіба її комендантську годину не викликає більше занепокоєння, ніж дратівливість? Очевидно, що нероби набагато легше прийняти, ніж наркотики. Коли почнуться ситуації взаємних поступок, заздалегідь знайте, з якими областями ви хочете домовитися, а з якими – ні.

2) Розбийте велику роботу на дрібні частини.

Іноді молоді люди відчувають себе перевантаженими завданнями. Жахлива спальня, двадцять три запізнілих математичних завдання, довгостроковий проект, який «раптово» повинен відбутися через кілька днів (або годин!), Все це змушує підлітка здаватися, а не починати.

Допоможіть своїй дитині, показавши йому, як ставити менші цілі: приберіть з ліжка; виконай п’ять завдань сьогодні ввечері, зібрати матеріали для проекту. У підлітків виникають проблеми з структуруванням завдань, щоб вони були більш доступними. Так само, ви можете допомогти їм в цьому.

3) Заохочуйте вашого школяра вести щоденний список – складати план.

Це важко для нього, але потрібно. Кожен день він може зробити кілька речей, які потрібно зробити в цей день. Можливо, вам доведеться призначити певний час для кожного завдання. Коли він закінчив завдання, ваша дитина може обвести або закреслити його, щоб показати виконання.

4) Не соромтеся нагадувати своєму школяреві про призначення і терміни.

Постарайтеся заздалегідь подумати про матеріали, які їй знадобляться для проекту (якщо тільки ви не з нетерпінням чекаєте пізніх вечірніх візитів). Це не буде тривати вічно. Пам’ятайте, що коли вона вчилася ходити, ви тримали її за руки і робили її шлях безпечним. Тепер вона вчиться приймати величезний асортимент життєвих завдань і змін, їй все одно знадобиться якийсь час триматися за руки, так як вона починає на шляху до відповідальної дорослому житті.

5) Будьте готові слухати, але не тикайте і не милуйтеся.

Діти цього віку цінують незалежність і часто здаються замкнутими. Зберігання в собі – це частина замкнутості, яку вони намагаються створити. Нехай ваша дитина знає, що ви хотіли б допомогти йому, але не штовхайте його в оборонну позицію.

Якщо ваша дитина переживає давню дружбу, яка руйнується, краще, що ви можете зробити, це залишатися осторонь і бути хорошим слухачем. Це жахливо, коли батьки бачать, що їхні діти страждають, але не приймайте будь-які заходи або втручання. Підлітки дійсно переживають ці рани, особливо якщо вони знають, що ви там, щоб слухати їх біль.

6) Будь другом.

Друзі – це люди, які приймають нас такими, якими ми є. Вони слухають, вони не марно критикують, вони підтримують нас, коли ми маємо рацію, і піднімають нас, коли ми падаємо. Будь другом своєму школяреві. В деякі дні ваші діти можуть відчувати, що ви єдиний, кого вони мають.

7) Допоможіть своїй дитині побачити, що всі дружні відносини мають злети і падіння.

Діти повинні зрозуміти, що бути «найкращими друзями» не завжди гладко. Люди мають різні думки і навіть зляться, але все одно піклуються одне про одного. Це те, що відбувається, коли ми вплутується в ці розмови «я ненавиджу її, вона так застрягла і як вона могла зробити це для мене». Як батьки, ми повинні допомогти нашим дітям зрозуміти, що одна проблема не руйнує відносини, а впертість може. У друзів з середньої школи багато суперечок і випадінь, які часто відновлюються за короткий час.

8) При догані звертайтеся тільки до конкретної проблеми. Не займайтеся іншими питаннями.

«Сміття все ще тут, і я хочу його зараз», завжди краще, ніж «Ти такий лінивий! Я сказав тобі винести це сміття дві години тому, і він все ще тут! Ти б жив в свинарнику »чи не так? Ну, ви не єдиний в цьому будинку, ви знаєте … ”

9) Якщо проблема незначна, то не навантажуйте нею підлітка.

Взуття на підлозі, мокрий рушник на ліжку, коробка залишається відкритою – можливо, це зводить з розуму, але не руйнує землю. Звертайте на них увагу з гумором, щоб ваш підліток знав, що ви хочете діяти, але ви не караєте: «Або кіт розумніший, ніж я думав, або ти залишив миску з молоком відкритою на стійці, будь ласка, поклади його назад, поки воно не зіпсувалося.

10) Не використовуйте силу, якщо немає необхідності.

Батьки мають абсолютну владу, і діти це знають. Нам не потрібно «доводити» це їм на кожному кроці. Збережіть свої сили для тих дійсно важливих питань, які ви вирішили, що не підлягають обговоренню. Зрештою діти будуть володіти власною силою, і ми хочемо, щоб вони могли використовувати її з розумом.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.