4 наукових секрету для отримання удачі

Удача грає величезну роль у багатьох аспектах нашого життя.

Ви вважаєте себе забобонною людиною? Ви носите кролячу лапку або носите щасливі шкарпетки, які боїтеся прати?

Якщо це так, ви не самотні. Опитування показало, що 77% всіх людей вважають себе хоча б трохи забобонними або практикують деяку форму забобонного поведінки.

Навіть якщо ви є частиною 23%, які не вірять в забобони, іноді ваші дії можуть говорити інакше.

Удача грає величезну роль у багатьох аспектах нашого життя. Різниця між успіхом і невдачею може привести до надії або розпачу. Будь то в житті, любові або нашій кар’єрі, ми все могли б використовувати трохи більше удачі.

Що ж, нам пощастило (каламбур), тому що психолог Річард Уайзман відкрив чотири простих способи збільшити свою удачу. І жоден з них не пов’язаний з кроликами, сходами або немитими носками.

Удача?

 ""

Уайзман провів десять років, вивчаючи, що робить деяких людей щасливчиками, а іншим – нещасливими. Він створив базу даних з більш ніж 400 осіб, яких він класифікував як щасливчиків, нещасливих або нейтральних. Він провів сотні інтерв’ю, тисячі анкет, велика кількість експериментів і виявив, що удача не має нічого спільного з забобонами і більше пов’язана з нашою поведінкою.

«Ви тримаєте ключ до створення своєї удачі», – заявляє Уайзман в своїй книзі «Фактор удачі: зміна удачі, зміна вашого життя: чотири основні принципи». «Ви можете створити набагато більше вдалих перерв і значно збільшити частоту, з якою ви перебуваєте в потрібному місці в потрібний час».

Завдяки своїм дослідженням, Wiseman розкрив дотримуватися принципів, які змінять ваше удачу і ваше життя.

№ 1 – розслабитися

Принцип перший: максимально використовувати можливості.

У своєму принципі удачі No 1 Уайзман виявив, що у всіх нас є випадкові карти, які можуть перевернути нас в житті і допомогти нам максимально використовувати наші можливості.

В одному експерименті учасників попросили переглянути газету, щоб підрахувати, скільки фотографій вона містила. В середньому нещасним людям знадобилося близько двох хвилин, щоб порахувати фотографії, але щасливим людям треба було всього кілька секунд.

Це тому, що на другій сторінці газети було повідомлення: «ЗУПИНІТЬСЯ ВВАЖАЄТЬСЯ В ЦІЙ ГАЗЕТІ 43 ФОТОГРАФІЇ». Повідомлення зайняло половину сторінки і було написано дуже великим шрифтом. Було майже неможливо пропустити, але нещасні люди пропустили його, а щасливчики відразу його помітили.

Друге велике повідомлення було включено в середині газети. Один з них сказав: «Досить вважати, розкажи експерименту, який ти бачив, і виграй 100 доларів». Знову ж, нещасливі люди були дуже зайняті пошуком фотографій.

Причина, по якій щасливі люди звернули увагу на повідомлення, в той час як нещасливі, не пов’язана з тим, наскільки вони були спокійні або стурбовані. Wiseman знайшов щасливих учасників більш розслабленими, що дозволило їм визначити безліч можливостей, яких не зробили нещасні люди.

«Щасливих люди вміють створювати, помічати і використовувати випадкові можливості», – сказав Вайзман. «Вони роблять це по-різному, в тому числі налагоджують зв’язки, виявляють спокійне ставлення до життя і відкриті для нових вражень».

№ 2 – довіряй своїй інтуїції

Принцип другий: слухати щасливі передчуття

У всіх нас було внутрішнє відчуття, коли наш живіт, здається, говорить нашому мозку, що робити. Те, як ми реагуємо на це почуття, може мати безпосереднє відношення до нашої удачі.

Вайсман попросив учасників заповнити анкету про роль інтуїції в їх житті. Опитування попросив їх вказати, чи довіряють вони своєї інтуїції при прийнятті рішень, що стосуються їх кар’єри і відносин.

Майже 90% щасливчиків сказали, що довіряють своїй інтуїції щодо особистих відносин, і майже 80% сказали, що це зіграло велику роль у виборі професії. З іншого боку, невдачливі люди довіряли своїй інтуїції набагато менше. Набравши приблизно 20% менше в цих областях.

№ 3 – Чекайте кращого

 ""

Принцип третій: чекайте удачі

В уроці No 1 вище я згадував, що шанси можуть бути як негативними, так і позитивними. Якби ви збирали карту удачі прямо зараз, думаєте ви, що результат буде на вашу користь? Виявляється, ваша відповідь дуже говорить про те, як вам пощастило.

Вайсман попросив своїх учасників вказати за шкалою від 0% до 100% визначеність конкретної ситуації в майбутньому. Ситуації варіювалися від того, наскільки ймовірно, що вони будуть прекрасно проводити час.

№ 4 – переверни цю незадоволену сторону

Принцип четвертий: перетворити невдачу в добро

Незалежно від того, наскільки вам пощастить, ви не завжди відчуваєте велике щастя. Негативні події трапляються з усіма. Те, як ви реагуєте на ці події, може просто визначати вашу удачу.

Дослідження показали, що настрій впливає на пам’ять. Багато в чому таким же чином наша здатність справлятися з невдачею впливає на нашу пам’ять про це нещастя. Прикинься, що ти потрапив в автомобільну аварію. Одна людина може сприймати це як жахливий досвід, тому що він змусив його запізнитися на роботу. Думка іншої людини може бути позитивним, тому що він просто щасливий, що вижив.

Ви, ймовірно, вже здогадалися, як щаслива людина буде розглядати цю ситуацію. Дослідження Wiseman виявило, що чотири психологічних методу, які допомагають щасливчикам перетворити нещастя в добро:

  1. Щасливчики бачать позитивну сторону своєї невдачі.
  2. Щасливі люди переконані, що будь-яке нещастя в кінцевому підсумку спрацює на їхню користь.
  3. Щасливих людей не зациклюються на своїй невдачі.
  4. Щасливі люди роблять конструктивні кроки, щоб запобігти більше невдач.

Удача в твоїх руках

Не існує чарівної формули для миттєвого створення нескінченного запасу удачі.

Проте, існують прості методи, які можуть допомогти всім нам залучити удачу. Наша здатність максимізувати наші шанси, прислухатися до своєї інтуїції, очікувати кращого і перетворювати погане в хороше, допоможе нам збільшити нашу удачу.

Це не має ніякого відношення до нашої постачання лапок кролика або щасливих шкарпеток. Насправді удача не має нічого спільного з ногами.

Річард Уайзман говорить: «Коли справа доходить до удачі, майбутнє в твоїх руках».

Схожі статті

Спекла ароматні трубочки з повидлом і закохалась! Розсипчасте печиво роблю за хвилини та з різними начинками

Просте та смачне печиво – трубочки з повидлом, що просто тануть у роті. Це саме той варіант, коли потрібно швидко приготувати щось солоденьке до чашки чаю.

Хоч на сніданок, хоч у ланч-бокс: поживні та смачні овочеві млинці. Так просто й легко я ще не готувала!

У світі кулінарії існують страви, які не лише задовольняють наші смакові пристрасті, але й стають відмінним варіантом для ситного та поживного сніданку чи перекусу.

Шикарна вечеря на всю сім’ю без клопоту! Капустяна запіканка по-турецьки: весь секрет у звичайній заливці

Смачна, поживна та ароматна – це все про запіканку з капусти по-турецьки. Сьогодні ми приготували простий, але надзвичайно вдалий рецепт цієї страви.