Коли діти починають посміхатися?

Посмішка вашої дитини, особливо перша, є одним з найбільш корисних моментів у вихованні дітей. Але коли діти посміхаються?

Посмішка вашої дитини, особливо перша, є одним з найбільш корисних моментів у вихованні дітей. Але коли діти посміхаються? Дізнайтеся, коли ваша дитина почне посміхатися і що це означає для соціального та емоційного розвитку

Хочете вірте, хочете ні, але ваша дитина, ймовірно, посміхалася задовго до її народження. Немовлята можуть посміхатися дуже рано, навіть в утробі матері, говорить Марк Геттлман, доктор медичних наук, педіатр і власник педіатрії доктора Гуфі Гетвелла в Скоттсдейл, Арізона. Ці перші посмішки не є навмисними або у відповідь на що – або. «Це рефлекторні посмішки, схожі на різкі рухи руками і ногами, яких зазнає тіло вашої дитини», – говорить доктор Геттлман. Проте, досить скоро ваша маленька милашка навмисне висвітить свою першу «справжню» посмішку. А у вас, в свою чергу, буде намазана дурна посмішка на обличчі, коли ви відскакуєте назад.

Коли очікувати посмішки

Рефлекторна усмішка вашої дитини зникне на той час, коли їй виповниться 2 місяці, а її перша справжня посмішка з’явиться приблизно через півтора – три місяці (або 6 – 12 тижнів) життя. Ви можете визначити різницю між рефлексом і справжньою посмішкою за часом і тривалості. Як правило, рефлекторні посмішки, коротше і виникають випадково, коли дитина спить або втомилася. Реальні посмішки, з іншого боку, виникають у відповідь на, наприклад, бачачи обличчя її мами або чути високий голос рідного брата, і вони послідовні, пояснює доктор Геттлман. Коли це реально, ви побачите емоції, виражені в очах вашої дитини.

Якщо ви все ще чекаєте, щоб у вашої дитини стиснулися губи, є дещо – що, що ви можете зробити, щоб підбадьорити її. Поговоріть з нею часто (переконайтеся, що ви даєте їй час «відповісти»), часто дивіться в очі і посміхайтеся їй протягом дня. Ставайте дурними теж. Смішні пики або звуки, що імітують звуки і поведінку тварин, дуйте на живіт вашої дитини або гра в хованки, можуть натиснути на кнопку її смайлика. Тільки не перестарайтеся. «Немовлята розвивають здатність регулювати свої емоції і можуть відвести погляд, якщо вони отримують занадто багато стимуляції», – каже дитячий психолог Девід Елкінд, доктор філософії, автор книги «Виховання на ходу: від народження до шести, від А до Я». Ваш малюк трохи відпочине і спробуйте пізніше.

Чого очікують усміхнені батьки

Як тільки ваша дитина посміхається, він буде робити це знову і знову. Чому він не повинен? Коли він радує тебе посмішкою, твої очі світяться, ти ох і ах, і ти відповідаєш взаємністю своєї сяючою посмішкою. Спочатку, щасливе обличчя вашого маленького буде у відповідь на суміш вокальної та візуальної стимуляції, говорить доктор Елкінд. Тому він може спалахнути від того, що ви співаєте улюблену колискову або розмовляєте з ним з приводу особливо неприємною зміни підгузників. Пізніше, коли його зір поліпшиться, досить просто побачити обличчя його двох улюблених людей (вас і вашого чоловіка), Щоб змусити його посміхнутися. За словами доктора Геттлмана, коли ваша дитина буде більше посміхатися і отримувати задоволення від спостереження за реакцією людей, він почне додавати звукові ефекти. «Спочатку це почнеться з воркування, а потім призведе до маленьких хихикання і хвилях хихикання», – говорить він. До 5 місяців ваша малеча може здивувати вас повним сміхом живота і вереском збудження.

Запасіться кумедними іграшками, щоб дитина посміхалася

 "Фото

Червоні прапори, яких потрібно остерігатися

Незважаючи на те, що вам, швидше за все, не терпиться побачити усмішку свого малятка, відсутність посмішок на ранньому етапі не обов’язково означає, що вона нещасна або щось не так. Немовлята долатимуть цю межу в різний час, а деяким може знадобитися кілька додаткових тижнів. Але якщо ваша дитина не посміхається вже 3 місяці, повідомте про це вашому педіатра.

Схожі статті

Салат “Коханка капітана” з банального буряка. Рецепт на 5 хвилин, заради якого буряк купую через день

Спробуйте приготувати відмінний салат "Коханка капітана". Складається він із доступних інгредієнтів, а виходить не лише смачним, але й дуже поживним.

Спробувала швидкий банановий пиріг і закохалась! Без випікання та без міксера, до чашки чаю за 15 хвилинок

Нереально смачний та ніжний десерт із бананів на сковороді, який нікого не залишить байдужим і обов'язкового сподобається всім любителям солодощів.

5 хвилин + нехитрі продукти: заморожені ягоди довго не затримуються, бо печу м’якенький кекс на кефірі

М'який та мега смачний кекс із замороженими ягодами, який готується буквально за 5 хвилин. Якщо ви любите домашню випічку, цей рецепт для вас!