ТОП-10 порад для бабусь: як правильно спілкуватися з онуками

Між дідусем і бабусею і їх внуками існує особливий зв'язок. Конкретна динаміка різниться в кожній родині.

Спілкування з онуками може бути непростим.
Вони завжди на своїх телефонах, це може бути дивна сімейна динаміка, і, хоча ви любите їх безмірно, буває складно зрозуміти, де ви все вписується в життя один одного.

Ось 10 способів, якими дідусь і бабуся можуть спілкуватися зі своїми внуками

1. Знайдіть час індивідуально з онуками.

Бабусі, дідусі та онуки часто беруть участь в рутині “Різдво і дні народження”, коли єдине спілкування, яке вони мають, – це великі сімейні зібрання. Так що розірвіть це коло! Вирішіть, що кожен місяць ви хочете запрошувати на обід іншого онука, можливо, або влаштовувати турнір по картковій грі тільки з бабусею, дідусем та онуками.

2. Беріть участь в тому, що вже займаються ваші онуки.

Моя сестра була одержима фігурним катанням, коли була дитиною. У нас не було телевізора. Так що моя бабуся стала запрошувати Кеті та мою двоюрідну сестру Джесіку дивитися фігурне катання, коли воно йде. Їм це сподобалося, це був прекрасний час для них трьох, і це дало їм привід поговорити!

Знайдіть хобі, інтереси або заняття, якими займаються ваші внуки, які можуть вас об’єднати. Потім спростите проведення часу, займаючись цими справами разом.

3. Допоможіть онукам зайнятися вашими хобі та захопленнями.

Моя бабуся і її подруга давали мені та моїй сестрі уроки клаптикового шиття, коли ми були дітьми, і ми з бабусею досі пов’язані цим! Фактично, вона пошила мені чудове клаптева ковдра для мого весільного подарунка, і це означало набагато більше, тому що ми ділилися ним упродовж багатьох років. Ця ж бабуся разом з моєю кузиною Джесікою готується до Різдва!

Дайте можливість вашим онукам познайомитися з вами. Дозвольте їм відчути ваше життя і те, що вам подобається робити. Вони люблять вас, так що дозвольте їм насолоджуватися життям разом з вами!

Бабуся з онуками
Бабуся з онуками

4. Не бійтеся бути собою.

Багато бабусі й дідусі думають, що їхні онуки захочуть проводити з ними час тільки в тому випадку, якщо вони круті та модні. Тепер, як людина, у якого є дуже круті та модні бабуся і дідусь (і я майже впевнений, що вони будуть це читати), я можу сказати вам, що вік – не проблема.

Я бачу так багато бабусь і дідусів, які соромляться свого віку, коли справа стосується їх онуків. Але дозвольте мені сказати вам: якщо ви можете просто бути самим собою зі своїми внуками, будь то навчання їх стьобаному шиттю або виконання The Twist під пісню Spice Girls, різниця у віці дійсно зникне. Ми просто хочемо з вами познайомитися!

5. Подивіться, як ви говорите про їхніх батьків.

Одна з найсерйозніших проблем між онуками та їх бабусями і дідусями – це коли бабуся і дідусь не можуть правильно говорити про батьків.

Діти безмірно люблять своїх батьків. Тому, якщо ваша дочка вийшла заміж за людину, яка вам не подобається, і у неї троє дітей, недоречно робити єхидні коментарі про нього перед його дітьми. Це просто так. Якщо у вас є особисті проблеми з батьками дитини, вони повністю виключені. Так що зосередьтеся на тому, щоб навчитися любити людей, яких важко любити, навіть заради своїх онуків. Крім того, хто знає – може бути, продовжуючи підтримувати стосунки зі своїми внуками, ви надасте хороший вплив на їхнє життя.

6. Будьте прихильні до відмінностей між поколіннями

Існують культурні очікування і традиції, які просто розрізняються між поколіннями бабусь і дідусів і їх онуків. Коли онуки поводяться грубо стосовно вашого покоління, запитайте себе: “Вони насправді бездумно або невдячні, або це культурна різниця? Чи варто вмирати на цьому пагорбі, або я можу спокійно вирішити цю проблему?”

Наприклад, моє покоління не робить листівок з вдячністю. Так що, якщо ваш онук не надішле вам листівку з подякою за подарунки, які ви відправили на Різдво, розсердитися і змусити його відчувати себе винуватим, ймовірно, не допоможе відносинам.

Але якщо вони взагалі не говорять спасибі, просто скажіть: “Я був би вдячний, якби ви подзвонили, щоб подякувати вам після того, як я пришлю вам подарунок. Це допомагає мені зрозуміти, що ви його отримали, що він вам сподобався, і дає нам можливість поспілкуватися”, – також роз’яснює суть. Якщо ви не відправите подячну листівку, це не означає, що вони не вдячні. Так що майте милість до різниці поколінь.

Бабуся з онукою
Бабуся з онукою

7. Шукайте можливості допомогти своїм онукам в практичних справах.

Є причина, по якій «# дорослі» зараз так популярні. Багато молодих людей не знають, як вести господарство, не знають, як збалансувати бюджет, і не знають, як ефективно готувати в рамках бюджету.

Наше покоління не було навчено цим речам, як попередні покоління. Якщо ваші онуки постійно переживають через дрібних повсякденних речей, запропонуйте їм допомогу. Сходіть до них у квартиру і готуйте разом з ними кілька годин, щоб заморозити їжу на тиждень.

Дайте їм кілька ваших улюблених недорогих рецептів за 20 хвилин. Допоможіть їм скласти графік прибирання і дізнатися, як зробити це швидко та ефективно. Навчіть своїх онуків змінювати шину, перевіряти масло в їх машині та робити загальний ремонт будинку.

Ви прожили на землі набагато довше за своїх онуків, дай їм трохи своєї мудрості! Їм це потрібно!

8. Не бійтеся бути першим, хто подзвонить.

Багато бабусі й дідусі живуть за багато миль від своїх онуків, і залишатися на зв’язку може бути непросто. Щоб посилити ці труднощі, здається, є очікування, що внуки зроблять все можливе. Але якщо ви хочете спілкуватися зі своїми внуками, можливо, прийшов час зробити перший крок.

Підніміть трубку і дзвоніть! Реальність така, що більшість людей мого віку не мають звички дзвонити членам своєї сім’ї – ми FaceTime або пишемо текстові повідомлення. Але це не означає, що ми не хочемо спілкуватися! Так що дзвоніть, питайте: “Привіт! Зараз хороший час, щоб поговорити та надолужити згаяне?”

9. По можливості намагайтеся бути легким для відвідування людиною.

Тепер я розумію, що сім’ї покладаються один на одного. Ніяких аргументів! Але я також знаю багато онуків, які бояться відвідувати бабусь і дідусів, тому що вони проводять весь свій час, ремонтуючи свою власність, працюючи у дворі та допомагаючи з дорученнями. В результаті у них ніколи не буває хорошого часу на побачення з родиною. Це все зобов’язання, ніяких відносин!

Я не кажу, що неправильно очікувати, що члени сім’ї будуть допомагати вам знову і знову. анітрохи; Коли моя няня жила у своєму старому будинку, ми з сестрою приїжджали сюди кілька разів на рік, щоб просто підібрати все гілки з її сосен, які падали та заважали стригти газон.

Але це була не єдина наша взаємодія з нею – насправді, я думаю, що менш як 10% нашого часу взаємодії витрачається на роботу по дому і допомогу! І оскільки у нас так багато часу, щоб весело провести час разом, коли Нана просить мене допомогти, я насправді дуже рада і мені подобається, що є спосіб зробити її життя кращим.

Якщо ви ведете спосіб життя, при якому тягар утримання вашого майна майже повністю лягає на плечі сім’ї, відвідування та проведення часу з сім’єю стане більш напруженим і напруженим досвідом. Можливо, настав час скоротити штат, щоб ви могли проводити час разом, а не просто займатися домашніми справами!

10. Зрозумійте, що ви обидва потрібні один одному!

Між дідусем і бабусею і їх внуками існує особливий зв’язок. Конкретна динаміка різниться в кожній родині, але наявність когось, хто так сильно любить вас, який набагато старший за або набагато молодше, дає вам свіжий погляд на життя. Для онуків дуже приємно знати, що мій дідусь вже проходив через це раніше, і він пройшов через людину краще. Усвідомте, що ви займаєте особливе місце в житті ваших онуків, і, відкриваючи їм свої життєві історії та досвід, ви зробите їх життя ще багатшими.

Схожі статті

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.

Стакан борошна і 1 яйце: щоранку роблю такі ліниві пиріжки чоловіку з собою на роботу. Розходяться на ура

Такі ліниві пиріжки ідеально підійдуть для сніданку, чи перекусу. Готуються вони дуже швидко з доступних продуктів. Начинку для таких пиріжків ви можете міняти за власним смаком.

Тітка з села навчила готувати кров’янку без кишки. Спробувала і закохалася в рецепт: таке є лише в Україні

Якщо ви ще не готували кров'янку без кишки, рекомендуємо спробувати! Такий рецепт точно сподобається, адже не поступитися класичному варіанту.