ТОП-10 способів підняти настрій і свою самооцінку

Здорова самооцінка і настрій - дійсно важливі, оскільки вони допомагають вам робити позитивний вибір в повсякденному житті.

Існують прості способи допомогти вам підвищити настрій, свою самооцінку і зміцнити впевненість у собі.

У чому сенс самооцінки і гарного настрою?

У кожного з нас є почуття власної гідності. Самоповага складається з думок про себе, які ми маємо, і грає роль практично у всьому, що ми робимо.

Здорова самооцінка дійсно важлива, оскільки вона допомагає вам робити позитивний вибір в повсякденному житті, дає вам сміливість бути самим собою, мати хороші відносини і допомагає вам справлятися з важкими ситуаціями.

Ось головні поради і кращі способи підняти настрій, побудувати і поліпшити вашу самооцінку.

Киньте виклик поганим думкам про себе

Замініть їх більш позитивними думками, які наголошують на тому, в чому ви хороші. Ви можете зробити це, записавши список принаймні трьох речей, які ви робите добре.

Запам’ятайте цей список, коли ви почнете відчувати себе пригніченим, це допоможе вам повернутися до реальності.

Бережи себе

Хороше харчування і фізичні вправи стимулюють вироблення ендорфінів, природних опіатів в організмі, які допомагають вам відчувати себе добре зсередини і стимулюють більш позитивний настрій.

Коли ви займаєтеся спортом, ви знімаєте стрес і відчуваєте себе краще. Веселий танець в спальні або пробіжка навколо кварталу – відмінний спосіб підвищити свою самооцінку.

Розслабтеся

Постійне почуття стресу може зіграти величезну роль в низькій самооцінці. Це змушує вас частіше відчувати негативні думки, знижує вашу впевненість у собі, і ви, ймовірно, відчуваєте себе занадто втомленим, щоб займатися спортом, спілкуватися з людьми або займатися багатьма улюбленими справами.

Зниження стресу, якщо ви приділяєте час тому, щоб розслабитися, – відмінна відправна точка для поліпшення самопочуття.

Це може бути що завгодно: від прийняття ванни, медитації, ігор, танців в приміщенні до співу … ви називаєте це; якщо це працює для вас, це працює!

Встановіть цілі

Не поспішайте кожен день думати про те, чого б ви хотіли досягти. Потім поставте перед собою реалістичні цілі на кожен день і відстежуйте свої успіхи, записуючи всі свої досягнення.

Це може бути так само просто, як завершити роботу або привести в порядок (і ми всі знаємо, наскільки це може бути складно!)

Ви відчуєте величезне почуття виконаного обов’язку, коли відзначите все в своєму списку на день.

Хитрість в тому, щоб не загрузнути в списку; В деякі дні вам не вдасться зробити все це, і це теж нормально! У всіх нас є вихідні дні, може бути, зробити короткий список на наступний день і подивитися, як ваше здоров’я?

Допоможіть комусь

Це може бути один, член сім’ї або навіть однокласник, який бореться зі своєю роботою або зазнає труднощів у школі. Ви можете дати їм кілька порад або просто бути там, щоб вислухати проблему.

Дивно, наскільки зміцнюється наша впевненість в собі, коли ми здійснюємо безкорисливі вчинки – робіть одну річ в тиждень, щоб допомогти комусь іншому, не чекаючи нічого взамін.

Візьміть іншу точку зору

Подивіться на складні ситуації з альтернативних точок зору. Спробуйте замінити думки типу «чому я повинен турбуватися?» Словами «я не буду знати, якщо не спробую».

Подивившись на ситуацію через більш реалістичний об’єктив, ви зрозумієте, що насправді можете робити те, що ви хочете – вам просто потрібно застосувати трохи більше позитиву!

Роблячи це кожен раз, коли у вас виникають негативні думки, ви в кінцевому підсумку за замовчуванням будете дотримуватися такого роду позитиву на регулярній основі, а кому не подобається любитель походів? Іноді нам просто потрібно думати і пробувати різні речі, щоб подолати низьку самооцінку.

Спробуйте нові речі

Наш мозок дійсно хороший у вивченні нових речей, і чим більше нового ви вивчаєте, тим краще ви вивчаєте його і тим більше ймовірно, що ви знайдете речі, якими ви можете бути захоплені.

Кожному потрібен творчий вихід; музика, мистецтво, танці, ігри, шиття, кулінарія, веб-дизайн – все, що вам потрібно зробити, це зайти на YouTube і знайти кілька навчальних посібників. Вся необхідна інформація знаходиться там – вона просто чекає, щоб ви її подивилися.

Оточіть себе людьми, які змушують вас відчувати себе добре

Іноді наші друзі не дають нам відчувати себе добре, і це нормально. Вам просто потрібно проводити час з іншими людьми, які цінують і піклуються про вас більше. Це навіть не обов’язково бути вашими друзями, але вони можуть бути членами сім’ї, друзями в мережі або сусідами.

А ті друзі, які не допомагають вашому настрою? Дізнайтеся, чи є вони отруйним іншому, і подумайте про те, щоб спробувати дистанціюватися від тих людей, які змушують вас відчувати себе погано.

Спочатку це може бути трохи складно, але навіть якщо вони найпопулярніший дитина в школі або найкрутіший людина, яку ви знаєте, насправді не варто тусуватися з ними, якщо вони змушують вас відчувати себе сміттям!

Якщо вам потрібна допомога, ми написали статтю з 8 кроків, щоб допомогти вам розлучитися з отруйним іншому.

Зміцніть дружбу і відносини, і ви, безсумнівно, будете почувати себе краще в довгостроковій перспективі!

Прийми себе

Ніхто не ідеальний. У всіх нас є проблеми, і у всіх нас є недоліки. Навчіться приймати свої «недоліки» або недоліки і любити їх, тому що саме вони роблять вас унікальними. Так що, працюй, дорога!

Самоприйняття – це ключ до почуття впевненості. Коли люди платять вам компліменти, просто скажіть «спасибі», а не відмахується від них або негативно ставитеся до них.

Тримайте візуальні нагадування про речі, які змушують вас відчувати себе добре

Сувеніри – відмінний спосіб побачити всі класні речі, які ви робили. Як щодо того, щоб зробити «стіну слави» у вашій спальні з фотографіями вас і ваших друзів?

Ми живемо в епоху, коли у нас завжди є камера в кишені – робіть більше знімків!

Запам’ятайте ці незабутні моменти, і коли ви подивитесь на них, ви зрозумієте, скільки дивовижних речей ви зробили в цьому році!

Схожі статті

Готую цей салат із млинцем та корейською морквою на кожне свято: мій ходовий рецепт за 10 хвилин

Цей святковий салат має нарядний вигляд. Завдяки курятині та шинці він виходить ситним, через корейську моркву – гостренький, пекінська капуста надає свіжості, а млинець – оригінальності.

Можна готувати хоч кожен день: 5 смачних салатів молодої капусти. Весінні рецепти, які я розтягую до осені

Настала весна, час легкості та схуднення. У цю пору року завжди хочеться чогось простого. Сьогодні ми підготували добірку з 5 рецептів салатів із молодою капустою, які забезпечать сонячний настрій.

Чоловік після роботи летить додому, коли готую цю вечерю за 35 грн: рецепт, який підкорив моїх 3-х чоловіків

Як можна максимально заощадити в приготуванні вечері? Можна використовувати молоді кабачки та сковороду. Страва виходить недорогою, але дуже смачною. Саме такий рецепт ми сьогодні й підготували.