Як правильно говорити з онуком чи онукою. Практичні поради

Деякі люди природжені співрозмовники. Вони відчувають себе абсолютно комфортно, розмовляючи з ким завгодно і де завгодно.

Пам’ятаєте дні до необмежених безкоштовних телефонних хвилин? Трихвилинні міжміські телефонні дзвінки коштували цілий статок, тому ми продовжували розмову коротко і точно. На щастя, у нас тепер є необмежена кількість телефонних хвилин, тому що ми з двома онуками часто розмовляємо більше години!

Я щаслива бабуся на відстані. З часу, коли моїй старшій онучці було 3 роки, вона навчилася набирати мій номер телефону і розмовляти по телефону протягом години! Вона почала, коли її мамі (моїй дочці) знадобився денний сон під час останнього триместру її вагітності. Тому я «няньчитися» з Ганнусею по телефону, придумуючи історії.

Зараз їй 12 років і вона хоче розповісти мені історії. Іноді вона читає мені останню історію, яку вона написала, або описує вечірку, на якій вона була присутня, або ділиться деякими подробицями про однорічних нянь-близнюках. Її молодша сестра, якій 8 років, дзвонить, щоб запросити історію, а потім винагороджує мене, граючи невеличкою концерт для фортепіано.

Влітку у них набагато більше вільного часу, тому наші дзвінки стали більш частими і тривалими. Я дорожу ними, тому що знаю, що наші дзвінки не будуть тривати вічно. Мої бабусині друзі дивуються, що я можу підтримувати такі довгі телефонні розмови зі своїми онуками і запитують: «У чому ваш секрет?»

Деякі люди природжені співрозмовники. Вони відчувають себе абсолютно комфортно, розмовляючи з ким завгодно і де завгодно. Я виявилася одним з тих людей. Інші знаходять це більш складним і потребують навчання деяким простим навичкам і їхній практиці. Моє ненаситне цікавість – це те, що рухає моїми розмовами. Я задаю багато питань (іноді занадто багато). За ці роки я вивчила ефективний спосіб задавати питання, які стимулюють бесіду – зробити їх відкритими.

Ми можемо навчити наших онуків і внучок, як відчувати себе комфортно в розмові, моделюючи його для них. Моя старша внучка – природжена співрозмовниця. Вона, ймовірно, також може говорити з ким завгодно про що завгодно. Її молодша сестра, чарівна в своєму власному чудовому стилі, без сумніву, відчувала себе затьмарений її товариською старшою сестрою. Коли вона була молодшою, вона була спокійнішою і це часто передавалася сестрі під час наших телефонних розмов. Тепер вона стала чудовим оповідачем по телефону.

Поради по спілкуванню з онуком та онукою

Незалежно від того, розмовляєте ви по телефону або віч-на-віч, ось кілька порад, як поговорити зі своїми онуками та онучками.

Ставте відкриті питання. На відкриті питання не можна відповісти одним словом, таким як «так» або «ні».

Вони починаються з того, хто, що, чому і як? Відкриті питання заохочують мову, креативність і уяву. Відкриті питання формують почуття власної гідності дитини, показуючи їм, що їх думки, ідеї, думки і почуття мають значення.

Ви хочете знати, що вони думають. Ви цінуєте їхню думку.

Почніть з ними розмовляти, коли вони молоді. Ви повинні побудувати історію і дозволити своєму онукові звикнути до вашого голосу.

Знайте інтереси вашого онука чи онучки. Зберігайте газетні статті, жарти і загадки, які можуть бути цікаві вашому онукові або внучці.

Поділіться своїм власним досвідом. Розкажіть історії про деякі з ваших дій або спогади з вашого дитинства або дитинства їхніх батьків.

Тримайте шпаргалку. Дізнайтеся імена друзів, вчителів, класів і домашніх тварин вашого онука чи онуки.

Задайте гіпотетичні питання. Ви б краще? Якби у тебе було одне бажання? Як би ви витратили мільйон доларів? Хто твій герой?

Грати в ігри. Ви навіть можете грати в ігри по телефону або по скайпу: 20 питань; Вгадай, що це за звук? Назвіть цю мелодію. Перевірте їх на орфографічні слова, математичні задачі і словниковий запас.

Будьте спокійні в тиші. Відчувати себе комфортно, коли інші мовчать, – це мистецтво. Багато людей відчувають себе ніяково з тишею, але ваші онуки можуть гідно оцінити відкрите час і можуть виявити, що воно допомагає їм розкритися. Якщо ви будете чекати, поки ваші внуки заповнять порожні місця, вони можуть подякувати вам за те, що ви дозволили їм проявити ініціативу. Як деякі дорослі, не всі діти люблять світську бесіду.

Тримайте фокус на них. Коли ви розмовляєте зі своїми онуками або онучками, пам’ятайте про те, до чого вони проявляють інтерес, і про їх індивідуальному стилі спілкування. Використовуйте цю інформацію в майбутніх розмовах, щоб зламати лід і змусити м’яч рухатися. У міру розвитку подій ви отримаєте можливість трохи розповісти про свій досвід. Не забудьте зосередитися на дитині, а не на своєму досвіді, поки вони не попросять більш детальну інформацію.

Схожі статті

Подружка приїхала з Грузії і навчила, як зробити хачапурі за 5 хвилин: без замішування тіста. Вже на досвіді

Приготувати хачапурі можна у найкоротші терміни, якщо взяти листкове тісто та сир сулугуні. Виходить справжня смакота, від якої неможливо відірватися. За 5 хвилин підготуєте, за 15 спечеться.

Борошно, какао і вода. “Божевільний” шоколадний пиріг за копійки без яєць і молока – дуже пухкий і вологий

Цей шоколадний пиріг виходить настільки смачним, що важко повірити, що він пісний і не має у своєму складі ні яєць, ні масла, ні молока. Пиріг виходить пухким, ніжним і не сухим.

Завжди готую цю запіканку, коли купляю броколі: беру помідори та ще декілька інгредієнтів. Виходить смакота

Броколі часто викликають непорозуміння стосовно того, як їх приготувати смачно. Але ця ароматна запіканка з броколі, помідорами та сиром точно справить на вас приємне та смачне враження.