5 порад про хороші відносини з дорослими дітьми

Ваші діти завжди будуть вашими дітьми, незалежно від того, навчаються вони повзати, відправляються чи в перший день навчання в коледжі або змінюють підгузки для своїх малюків.

Це відбувається в одну мить. В одну хвилину ви міняєте підгузник вашої дитини і жадаєте хвилинного спокою, а в наступний момент ви готуєте гостьову спальню для відвідування своєї вже дорослої дитини. Як це сталося?

Ваші діти завжди будуть вашими дітьми, незалежно від того, навчаються вони повзати, відправляються в перший день навчання в коледжі або змінюють підгузки для своїх малюків. Але коли ваші діти стають старше, вам більше не потрібно турбуватися про прийняття всіх їх рішень або встановлення меж, щоб забезпечити їх безпеку. Звичайно, це не означає, що ви перестаєте турбуватися про них.

Коли батьки завжди стають батьками, і все ж значення слова «батьки» змінюється, коли діти дорослішають і стають дорослими.

Коли ваші діти подорослішають, ваші відносини з ними також повинні стати зрілими. Ось підказки для того, щоб мати прекрасні відносини зі своїми дорослими дітьми.

 ""

Слухати

Опитування молодих людей, показало, що молоді люди сьогодні часто спілкуються зі своїми батьками, причому 37 відсотків людей у віці від 25 до 39 років розмовляють зі своїми батьками один раз в день і 85 відсотків один раз в тиждень. Навіть після того, як вони більше і не покладаються на фінансову підтримку своїх батьків, вони залишаються одними з найважливіших людей в емоційному житті дорослих.

Коли ваші діти стають дорослими, вам найбільше потрібна емоційна підтримка. Так що будьте готові слухати і ділитися досвідом свого життя.

Показати деякий повагу

Мама і її дорослий син

Правила виховання дітей змінюються в міру того, як діти ростуть і починають вести власне життя.

Хоча батьки як і раніше хочуть бути частиною життя своїх дітей, їм також потрібно знати, як їх підтримувати, щоб показати, що вони вірять в своїх дітей.

Коли ваші діти були маленькими, ви, можливо, звикли вимовляти останнє слово в будь-яких розбіжностей, які у вас є з вашою дитиною. Але тепер, коли всі вони виросли, як ніколи важливо показати своїм дітям, що ви поважаєте їх точку зору – навіть якщо ви не згодні.

Приймаю їх партнерів

Це може бути найскладнішою річчю, яку ви коли-небудь мали робити як батько. Якщо вашій дитині пощастило знайти партнера, з яким він міг би з’єднати своє життя, швидше за все, тепер він звернеться до цієї людини за допомогою в ухваленні важливих рішень, врегулювання конфліктів або обміні хорошими новинами. Може бути важко перейти на заднє сидіння, якщо ви провели стільки років в якості водія в житті вашої дитини. Звичайно, ви можете побажати, щоб партнер вашої дитини мав кращу роботу, проводив менше часу на роботі або мав менше татуювань, але ваша робота полягає в тому, щоб свою думку ви тримали при собі, любити і підтримувати свою дитину, коли він переходить на цей етап свого життя.

Єдиний виняток – це коли ви вважаєте, що вони в небезпеці, наприклад, через проблеми з психоактивними речовинами або через насильство над хлопцем.

Тоді вам потрібно, щоб ваша думка і порада були відомі, подобається їм це чи ні (і вони, ймовірно, не будуть). Це може принести мало користі, але ви повинні робити те, що можете.

 ""

Тримайте свою думку при собі

Коли ви проводите перші роки життя вашої дитини, приймаючи рішення про те, який одяг йому слід носити, які продукти вона повинна їсти і які заняття будуть займати її день, може бути важко відірватися від цієї ролі. Але, головна відмінність між вихованням дітей молодшого віку і дорослих дітей полягає в тому, що вам більше не слід говорити своїм дітям, що робити або навіть пропонувати поради щодо того, що вони повинні робити і як вони повинні це зробити.

Останнє, що дорослі діти хочуть почути від своїх батьків, це що-небудь, що межує з судженням, тому «ніяких небажаних рад!».

Знайти нові способи спілкування

Коли ваші діти були маленькими, ви повністю контролювали сімейні справи. Але тепер, коли ваші діти старше, вам потрібно думати про що з ними говорити, щоб знайти нові способи спілкування. Ви, звичайно, не повинні вдавати, що любите банджі-джампінг, веган-фьюжн-кулінарію або їх улюблену групу, якщо ви дійсно цього не робите. Насправді, ваші нові враження можуть бути такими ж простими, як регулярні обіди.

Але, агов, якщо ви готові до цього, зараз саме час вийти зі своєї зони комфорту, щоб випробувати інший досвід і знайти нові способи спілкування зі своїми дітьми.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.