10 маленьких ознак того, що вас обманюють, і як з цим боротися

Часто ми можемо думати, що хтось нам бреше, але потай молимося про те, щоб цей було не так. Це заперечення може перешкодити нам дізнатися правду, яку ми заслуговуємо.

Один з найбільших талантів, який ви можете придбати, – це здатність вловлювати ознаки того, що вам брешуть.

Це корисно в усіх ситуаціях – від робочих ситуацій до особистого життя. Гарна новина полягає в тому, що іноді є дуже очевидні ознаки того, що хтось вам бреше.

Часто ми можемо думати, що хтось нам бреше, але потай молимося про те, щоб цей було не так. Це заперечення може перешкодити нам дізнатися правду, яку ми заслуговуємо.

Ось 10 маленьких ознак того, що вам брешуть, і, нарешті, деякі думки про те, як з цим впоратися. Звичайно, це не зовсім надійно, оскільки деякі люди опанували мистецтвом брехні та навчилися уникати роздачі казок. Однак, якщо ви озбройтеся цими порадами, вам буде набагато простіше розібратися в будь-який потенційній брехні.

1. Постійний рух рук і ніг

Згідно «попереджувальні знаки», книзі Ентоні Де Лоренцо і Даун Річчі про те, як визначити, обманює ваш партнер, брехуни, як правило, стають напруженими та нервовими, вони, ймовірно, будуть вовтузитися своїм тілом. Зокрема, вони часто рухають руками та ногами, часто різкими й незграбними рухами. Ще один знак рук? За словами Де Лоренцо і Річчі, брехун може ритмічно відкривати та закривати руки або класти їх у кишені.

2. Вони закривають обличчя або труть ніс

 ""

За словами Де Лоренцо і Річчі, ґрунтуючись на ймовірності того, що брехуни будуть постійно рухати руками, брехун може доторкнутися руками або прикрити обличчя і рот. Крім того, Піноккіо був не так уже й далекий від зв’язку між брехунами і їх носами. За словами доктора Алана Хірша з Чиказького фонду вивчення запаху і смаку, коли людина бреше, певні тканини носа зазвичай набухають, виділяючи гістамін і викликаючи свербіння. При цьому дотик до носа – явна ознака брехні.

3. Слова супроводжуються фальшивою посмішкою

Згідно з дослідженням, одне з рухів тіла, пов’язане з брехнею, – це фальшива посмішка. Це відбувається через те, що у брехунів «підвищена активність« великих виличних м’язів », розташованих навколо рота», яка змушує особа посміхатися, що не є результатом фактичного щастя (я маю на увазі, адже вони тобі брешуть, їм не повинно бути добре!).

4. Вони закривають рот

 ""

За словами експерта з мови тіла, крім фальшивої посмішки, коли люди брешуть, вони можуть підтискати губи. За словами Вуда, це може вказувати на занепокоєння, приховування інформації та агресію.

5. У людини розширюються зіниці

Згідно з жіночим здоров’ям, невербальний сигнал, який неможливо підробити, – це розширення зіниць. Зіниці розширюються, коли ваш мозок старанно працює, точно так само, як колись ви намагаєтеся придумувати брехня. Оскільки людина, ймовірно, буде підтримувати незвично довгий зоровий контакт (ми поговоримо про це трохи пізніше), має бути досить просто сказати, як його зіниці реагують протягом усієї розмови.

6. Людина тримає незвично довгий зоровий контакт

Часто думають, що коли хтось бреше, він не може підтримувати зоровий контакт. Однак останнім часом все частіше погоджуються, що це не зовсім вірно. Насправді згідно з дослідженням, яке обговорюється в Psychology Today, «брехуни більш свідомо дивляться в очі, ніж правдиві люди».

7. Блимає дуже повільно

Згідно з дослідженням, опублікованим в Daily Mail, коли людина вирішує збрехати, його моргання буде повільним і залишиться повільним протягом усього процесу брехні. Після брехні він буде у вісім разів швидше, ніж звичайно.

8. Людина використовує багато негативних слів

До них відносяться «повір мені», «чесно», «якщо бути абсолютно чесним». За словами Памели Меєр, автора книги Liespotting: Перевірені методи виявлення обману, це може бути очевидною ознакою того, що людина намагається щиро переконати вас в тому, що він говорить правду. Меєр сказав, що якщо підозрюваний використовує такі фрази, «висока ймовірність, що він щось приховує».

9. Вони використовують ім’я Бога

На додаток до інших негативних слів, вони можуть багато клястися перед Богом, що щось сталося чи не сталося. Точно так же вони можуть сказати щось на кшталт: «Клянуся Біблією». За словами Стена Уолтера, автора книги «Правда про брехню: як розпізнати брехню і захистити себе від обману», ви можете бути впевнені, що хтось вам бреше, якщо – крім деяких інших речей, раніше згаданих в цій статті – людина постійно використовує такі релігійні фрази.

10. Вони схрещують руки на грудях під час розмови

 ""

Згідно з книгою Де Лоренцо і Річчі, брехуни часто відчувають, що їм потрібно створити фізичний бар’єр між собою і людиною, якій вони брешуть. Для цього брехун може схрестити руки на грудях в захисному русі. Крім схрещування рук (або навіть ніг), щоб створити це відчуття бар’єру, брехун може також помістити який-небудь предмет – наприклад, газету, картон або стакан – між собою та іншою людиною.

Згідно LiveStrong.com, як тільки ви переконаєтеся, що вам брехали, пора вирішити, наскільки шкідлива ця брехня. Це хтось із ваших близьких обманює? Це здорово. Це друг, який збрехав одного ранку, коли забув погодувати вашу рибу? Чи не кінець світу. Після того як серйозність буде оцінена, ви повинні повідомити їм про проблему та обговорити її в приватному порядку, давши їм можливість пояснити. Якщо почуття довіри між вами повністю втрачено, поясніть їм це і придумайте, як припинити відносини. Якщо брехня поправна, знайдіть способи колективно подолати її та врятувати відносини, давши їм зрозуміти, що ви не будете в порядку, якщо вам знову брешуть.

Тепер, озброївшись цими порадами по виявленню брехні, ми сподіваємося, що ви будете набагато ясніше бачити речі, коли справа стосується кого-небудь, хто бреше в вашому житті. Урок тут не в тому, щоб передбачити найгірше в людях, а скоріше в тому, щоб очікувати кращого і при цьому зберігати пильність, коли це необхідно.

Схожі статті

Не стала додавати в тісто яйця, а поклала мед: смачніше булочок ще не виходило. Думаю паски з такого зробити

Ніхто не може встояти перед випічкою. А цей рецепт можна готувати і під час посту, оскільки в ньому немає яєць і вершкового масла. Сьогодні ми підготували рецепт ніжних і пишних медових булочок.

Хоч кожен день готуй: поживна, соковита і смачна шаурма з особливим соусом. Рецепт, який став фаворитом

Домашня шаурма готується просто, а виходить дуже ситною та поживною, тому сьогодні ми підготували для вас саме такий рецепт. Обов'язкового спробуйте!

Довго шукала саме цей рецепт! Повітряні пончики на молоці: тісто як пух і не вбирає олію – ну дуже смачно

Пухкі, ніжні і м'які пончики щедро присипані цукровою пудрою – що може бути смачнішим?! До вашої уваги класичний рецепт найсмачніших пончиків.