Синдром самозванця: що це таке і як лікувати?

Напевно часто ви хоч раз стикалися з тим, що досягли чогось у житті, рідні та близькі вас хвалять, а ви самі не вважаєте це успіхом або істотним досягненням.

Якщо так, то значить, що у вас є (або був) так званий синдром самозванця. Вперше цей термін ввели у всесвітній психології ще в 1970 році. Психолог Пауліна Кленсі написала статтю, де розповіла, що таке явище, як “синдром самозванця ” більше притаманне жінкам, ніж чоловікам.

синдром самозванця
синдром самозванця

Психолог стверджує, що за її спостереженнями багато успішні жінки були схильні вважати, що вони не розумні і що оточують переоцінюють їх

Це явище прогресує. Почасти і з огляду на дискримінації, з якою стикаються жінки навіть на законодавчому рівні – їм менше платять, ніж чоловікам, жінкам не доступні так звані “чоловічі ” професії і багато інших стереотипів.

Якщо проаналізувати цей синдром глибше, то його думки приходять паралельно зі страхами, наприклад, що колеги зрозуміють, наскільки людина може бути некомпетентний у своїй професійній області.

синдром самозванця
синдром самозванця

Лікування синдрому самозванця

На даному етапі явище ще досліджується, але вже є кілька варіантів лікування. По-перше, це робота з психологом. Але тим, у кого такої можливості немає, пропонують “письмову терапію “. Це метод, при якому схильний синдрому людина постійно записує свої досягнення і моніторить їх кількість візуально протягом певного часу.

spot_img

Схожі статті

Готується просто і швидко, а вся сім’я сита. Йдуть ще з дека: соковитий рецепт курячих биточків у підливі

Що приготувати смачного, але щоб не морочитися на кухні, а сім'я залишилася ситою і задоволеною? Сьогодні ми підготували рецепт курячих биточків із підливою, який ідеально підходить для цього.

Забутий рецепт із 90-их: з оселедця та 2 яєць виходить ідеальна закуска – хоч ложкою їж, хоч на хліб намащуй

Цей рецепт наших бабусь незаслужено забутий. А тим часом виходить дуже смачно, до того ж готується все просто. Інгредієнти можна брати будь-які. До вашої уваги 2 рецепти на вибір.

Такого сала завжди мало: ріжеться як масло, а на смак як елітна буженина. Мій ходовий рецепт за 10 хвилин

Закуска з солоного сала є найоптимальнішим варіантом – виручить у будь-яку скрутну хвилину. До того ж надасть ситості всій родині. За 10 хвилин усе підготуєте, а за 3 дні можна буде й скуштувати.