Гречка з родзинками і грибами: рецепт від ведучої 1+1 Валентини Хамайко

Українська ведуча Валентина Хамайко поділилася ідеальним рецептом приготування гречки, за яким вона готує для своєї сім'ї.

На перший погляд такі продукти не поєднуються з кашею, але насправді це дуже смачно, – запевняє ведуча Валентина Хамайко.

Складові:

  • гречка коричнева або зелена – 250-300 г
  • вода – 1: 2 (стакан гречки – дві склянки води)
  • горіхи кеш’ю – 30 г
  • родзинки темні – 30 г
  • гриби будь-які – 150 г (наприклад, шампіньйони)
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • оливкова олія – 1-2 ст. л
  • вершкове масло

Спосіб приготування:

  1. Спочатку перебрати крупу, а потім промити в холодній воді. Поставити варитися. Після того як гречка закипить, зменшіть вогонь.
  2. На сухій сковороді обсмажити трохи горіхи кеш’ю.
  3. Гриби нарізати і смажити на максимальному вогні на оливковій олії і вершковому маслі. Після зменшити вогонь і додати нарізану цибулю. Потім додати родзинки, горіхи і залишити на маленькому вогні ще не 3-5 хвилин.
  4. Висипати в сковороду гречку, перемішати і можна подавати до столу.

Якщо будете готувати зелену гречку, то її спочатку потрібно промити, оскільки в ній багато слизу. Після закипання крупи, знову промийте. Тоді вона буде схожа на звичайну коричневу гречку. Більш детальний рецепт приготування зеленої гречки дивіться у відео.

Схожі статті

Цей пиріг з лаваша нагадує хачапурі, тільки готується набагато швидше. Чоловік випрошує 7 днів на тиждень

Ароматна та неймовірно смачна ачма з сиром чудово доповнить ваш щоденний раціон, а домашні будуть задоволені та нагодовані. Скоріше записуйте рецепт!

Помер батько Ані Лорак: артистка відреагувала на смерть рідної людини та показала своє фото з татом

Відома артистка Ані Лорак відреагувала на новини про смерть свого тата. Знаменитість опублікувала в соцмережі їхнє спільне фото та поділилась власними емоціями з приводу новини.

Коли вдома є старий лаваш та 1 яйце, готую цю просту закуску: рецепт моєї ледачої “подружайки”. Ділюсь

Здивувати гостей можливо, якщо знати правильні рецепти. Розповідаємо про найсмачнішу закуску з яєць і старого лаваша, з яких можна приготувати кулінарний шедевр.