Проста і смачна закуска від Лізи Глінської. Запечений болгарський перець з кунжутом – два варіанти подачі

Запечений болгарський перець – це вже дуже смачно, але кулінар Ліза Глінська рекомендує приготувати ще легку пікантну заправку і зробити смачну і яскраву закуску.

Інгредієнти:

  • Болгарський перець – 7 шт. (різнокольоровий)
  • Часник – 3 зубчики
  • Кунжут – 1 ч. л. з гіркою
  • Кунжутна олія – 1, 5 ст. л.
  • Сіль

Перець з кунжутом приготування:

1. Деко застелити пергаментом. Викласти болгарські перці. Бажано, щоб вони були великими і різнокольоровими. Ставимо їх у духовку, режим “Гриль”, температура 200 градусів. Запікаємо до готовності, приблизно 20-30 хвилин. За цей час перці потрібно періодично перевертати.

2. Готові перці перекласти в звичайний маленький пакетик. Зав’язати і в такому вигляді залишити до повного охолодження, а потім перці очистити від шкірки і насіння. Водою не промивати.

3. Перці нарізати тонкими смужками. А рідину, яка залишилося (знадобиться лише 50 мл), змішати з кунжутною олією. Додати сіль за смаком і часник, пропущений через прес. Перемішати.

4. З’єднати перці з заправкою і перемішати. Якщо потрібно, то ще раз посолити. Відправити в холодильник на 2-3 години, щоб перці промаринувалося.

Лиза Глинская, фото Инстаграм
Ліза Глінська, фото Інстаграм

Як подавати закуску?

Перший варіант – у вигляді салату. Просто перекласти в невеликі миски і посипати обсмаженим кунжутом.

Другий варіант подачі – на підсушеному хлібі (грінках, тостах). Для цього потрібно злити заправку, щоб хліб потім не перетворився на кашу. Готову закуску викласти на кожен шматочок хліба, посипати обсмаженим кунжутом.

Схожі статті

Його вже печуть усі мої подруги. Мій ходовий пиріг з буряка: весь секрет у тісті – воно як пух м’яке

М'який, вологий, майже як торт – саме таким виходить шоколадний пиріг за цим рецептом. Ніхто не здогадається, з чого він готується, адже в основі тіста є нестандартний інгредієнт.

Неймовірно соковита рулька в рукаві: взяла свинину, часник і спеції. Домашня ковбаса тепер на другому місці

Свиняча рулька чудово доповнить ваш арсенал рецептів. Запікається ця смакота в рукаві з часником і улюбленими спеціями, а виходить мега соковитою та апетитною.

Святковий салат “Сукня нареченої”: в радянських столових він був найдорожчим. Нереальна смакота по-простому

Святковий салат "Сукня нареченої" закохає в себе з першого шматочка. Він простий у приготуванні, недорогий в плані інгредієнтів, але дуже смачний і підійде для будь-якого застілля.