Дуже смачна страва з картоплі – “Палюшки”: можна робити з начинкою, варити чи смажити на олії

Палюшки – це традиційна українська страва, яка готується з вареної картоплі, борошна і яєць. Найбільш відомі назви: пальчики або ліниві вареники.

Картопляні палюшки готували ще наші прабабусі, але страва до сих пір не втратила своєї популярності (широко поширена в західній Україні).

Їх можна зробити з начинкою (сир, гриби, м’ясо), просто відварити в підсоленій воді або обсмажити в киплячій рослинній олії. А зайвий жир прибрати за допомогою звичайної серветки.

Традиційно палюшки заправляють смаженою цибулею і шкварками, а подають зі сметаною. Це ідеальний рецепт, який навіть з учорашньої картоплі може зробити свіжу та смачну страву.

Інгредієнти:

  • Картопля – 500 г
  • Пшеничне борошно – 100-120 г (+ для обвалки)
  • Яйця – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Чорний мелений перець за смаком

Як готувати?

Спочатку потрібно відварити картоплю в мундирі. Потім остудити, очистити і натерти на дрібній тертці.

Додати сіль, перець, одне яйце, борошно, замісити тісто. Готове тісто не повинно липнути до рук. А якщо липне, додайте ще трохи борошна.

Тісто розділити на чотири частини. З кожної сформувати ковбаску і нарізати на шматочки, яким потрібно надати форму “пальчиків”.

У киплячу воду опустити палюшки (по одній штуці, щоб вони не злиплися). Перемішати лопаткою. Коли спливуть наверх, проварити 2-3 хвилини.

Подаємо зі смаженою цибулею, шкварками або просто з вершковим маслом і сметаною.

Смачного!

Схожі статті

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Найсмачніший і дуже простий супчик з лапшою

Цей домашній суп з куркою та локшиною із задоволенням будуть їсти дорослі та діти. Він виходить дуже смачним, ситним і наваристим, а готується дуже просто.

Ніжний салат з куркою та огірками, який готую не лише на свята: завжди випрошують цей рецепт, а я ділюсь

Салат з куркою та огірками стане чудовою ідеєю для святкового столу. Подавати цю смакоту можна як самостійну страву або як доповнення до гарніру.

39-річна TAYANNA стала завидною нареченою, бо має шматочок землі на Балі: пощастить її новому коханому

TAYANNA завжди мріяла мати власний будиночок біля океану. Три роки тому коханий співачки втілив цю мрію в життя. Щоправда, наполовину – подарував земельну ділянку на Балі.