Шоколадний десерт з трьох інгредієнтів без духовки: як приготувати смакоту до чаю за 5 хвилин?

Десерт готується за кілька хвилин, виходить багато. Його можна приготувати просто до чаю або на свято, і подати шоколадні шматочки з горіхами на солодкий стіл.

Виходить дивовижний десерт до чаю, який можна приготувати з різними горіхами і навіть додати трохи сухофруктів.

Для десерту знадобляться такі інгредієнти:

  • 350 г шоколаду (чорний або молочний на вибір)
  • 450 г згущеного молока
  • 100 г арахісу
Шоколадний десерт за 5 хвилин
Шоколадний десерт за 5 хвилин

Приготування:

  1. Очищений арахіс обсмажити на сухій сковороді протягом 5 хвилин, вогонь – вище середнього. Регулярно перемішувати, щоб не підгорів. Після цього потрібно горіхи подрібнити ножем, але не занадто дрібно. За бажанням можна взяти й інші горіхи. Смачно вийде з фундуком та мигдалем.
  2. Дно і боки форми вистелити пергаментним папером. Щоб пергамент добре тримався, можна його внутрішню частину і саму форму злегка змастити олією без запаху.
  3. Шоколад подрібнити ножем або просто поламати руками на шматочки.
  4. У каструлю з товстим дном вилити згущене молоко, додати подрібнений шоколад. Поставити на середній вогонь. Періодично помішуючи, довести масу до гладкої і однорідної консистенції. Шоколад швидко топиться, тому на приготування піде близько 3-4 хвилин.
  5. Шоколадну масу зняти з вогню. Додати підготовлені горіхи і перемішати.
  6. Масу з горіхами вилити в форму, акуратно розрівняти. Десерт накрити харчовою плівкою, поставити в холодильник на 1 годину.
  7. Коли десерт застигне, його потрібно витягти з форми, зняти папір. Потім нарізати на невеликі порційні шматочки, як цукерки.

Відео-рецепт:

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.