Свиняча запіканка в мультиварці: відмінний варіант ситного обіду для всієї родини

Насолоджуйтеся запіканкою зі свинини, приготованої на повільному вогні. Нарізані яблука стануть відмінним доповненням

Насолоджуйтеся запіканкою зі свинини, приготованої на повільному вогні. Нарізані яблука стануть відмінним доповненням – додавайте їх в останню годину приготування.

Інгредієнти

1 столова ложка рослинної або ріпакової олії
4 стейки зі свинячої лопатки (близько 750 г), нарізані великими шматками
1 нарізана цибулина
1 нарізану цибулю-порей
1 морква, нарізана
пучок деревних трав (букет гарні) – ми використовували 2 лаврові листки, 3 листа шавлії та 4 гілочки чебрецю, а також кілька листя чебрецю для сервірування
1 кубик курячого бульйону
2 ч.л. діжонської гірчиці
1 столова ложка яблучного оцту
2 ч.л. кукурудзяного крохмалю
1 столова ложка меду

 ""

Метод

Крок 1

Розігрійте мультиварку. Збризнуть олією широку сковороду на сильному вогні. Приправте свинину, потім додайте в гарячу сковороду. Уникайте переповнення м’яса – ви можете робити це партіями. Готуйте до темно-коричневого кольору, потім перекладіть в мультиварку. Додайте в сковороду цибулю і цибулю-порей і готуйте кілька хвилин, поки вони не стануть м’якими. Додайте трохи води й вишкребіть з дна смачні шматочки, потім перекладіть все в мультиварку. Додайте моркву, зелень, бульйон, гірчицю та оцет, приправити, потім додайте води, щоб покрити всі інгредієнти. Перемішайте, потім встановіть повільну плиту на 6-8 годин або високу на 5-6 годин.

Крок 2

У каструлі змішайте кукурудзяний крохмаль і мед з 1-2 чайними ложками рідини з мультиварки, поки не отримаєте однорідну пасту. Додайте ще 100 мл рідини, доведіть до кипіння, поки він не загусне, потім знову додайте в запіканку. Подавати з пюре або пельменями, посипавши листям чебрецю.

Схожі статті

Без духовки та без випічки: дуже смачний торт “Білі ночі”. Люблю його за ніжність і простоту приготування

Шикарний торт можна приготувати навіть без замішування тіста та вмикання духовки. Ніхто ніколи не здогадається, що ви зробили його з печива, витративши не більше 15 хвилин часу.

Позитив потрапив у лікарню та назвав причину, якою виявилася екс-колега Дорофєєва: не один Дантес страждав

Олексій Завгородній показався на лікарняному ліжку під крапельницею. Відомий музикант розповів про своє самопочуття прихильникам в Instagram.

Дізналася рецепт від бабусі. Тепер завжди готую тільки так: рецепт мініатюрних пиріжків із сосисками

Коли залишається небагато тіста, а ще хочеться пиріжків і з цибулею, і з картоплею, та й із сосисками теж, згадайте цей рецепт. Мініатюрні пиріжки одразу з усім сподобаються вам із першої спроби.