Випікаємо домашній хліб на сковороді: такий же смачний, м’який і з хрусткою скоринкою. Ніби з духовки

Звичайна сковорода є на кожній кухні, на відміну від духовки. Спробуйте приготувати смачний домашній хліб незвичайним способом.

Смачний і навіть з хрусткою скоринкою хліб можна приготувати без духовки. Виходить м’яким, добре пропікається. Прекрасна ідея приготування домашнього хліба – мінімум зусиль і часу.

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 400 г
  • сухі дріжджі – 7 г
  • вода – 200-220 мл
  • сіль – 1 ч. л.
  • цукор – 2 ч. л.

Приготування:

1. У миску, де будемо замішувати хліб, всипаємо просіяне борошно. Додаємо цукор і швидкодіючі сухі дріжджі. Розмішуємо сухі інгредієнти.

2. Вливаємо 200 мл води, перемішуємо. Потім додаємо сіль, і замішуємо тісто. Вимішувати кілька хвилин до гладкості тіста.

3. Тісто перекладаємо в миску, де замішували його. Змащуємо тісто рослинною олією, накриваємо кришкою, ставимо в тепле місце. Чекаємо близько 1,5 години, щоб тісто піднялося.

4. Тісто акуратно викладаємо на стіл. Потім потрібно обмяти рухами знизу вверх, формуючи круглу форму хліба. Чекаємо ще пів години, щоб воно піднялося.

5. Саму сковороду змащуємо рослинноюю олією, нагріваємо. Перекладаємо тісто, просто розрівнюємо руками. Зверху накриваємо кришкою. Готуємо хліб на маленькому вогні з двох сторін до готовности.

Докладний рецепт приготування хліба на сковороді, дивіться у відео:

Схожі статті

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.

Жодне свято не обходиться без цього рулету: у м’ясний фарш загортаю оригінальну начинку. Це мега смачно!

М'ясний рулет зі шпинатом – смачна та ситна страва, яка прикрасить будь-який святковий стіл. Ця закуска вийде нереально апетитною. Спробуйте!

Дізналася рецепт найкращої закуски для будь-якого застілля. Йдуть як насіння: м’ясні ковбаски “Джерікі”

На застіллях завжди присутні напої, а відповідно і закуски. Чудову закуску можна приготувати і вдома. Сьогодні ми підготували рецепт м'ясних в'ялених ковбасок, які ідеально підходять для цієї ролі.