Готуйтеся до свята заздалегідь: рецепт приготування красивої і смачної паски

За цим рецептом можна приготувати 3 великих або 6 маленьких пасок. Ви можете використовувати апельсинову цедру замість цедри лимона, якщо хочете.

Інгредієнти

Для опари

2 упаковування активних сухих дріжджів.
½ склянки теплої води (45 градусів C).

½ склянки білого цукру.

3 склянки теплого молока.

4 склянки універсального борошна

Для тіста:

6 збитих яєць.

½ склянки білого цукру.

1 стакан вершкового масла, розм’якшеного.

¼ чайна ложка солі.

¼ чайна ложка цедри лимона.

12 склянок універсального борошна.

1 яйце.

1 столова ложка води.

2 столові ложки розтопленого вершкового масла.

 "В "
Паска

Крок 1

Потримайте дріжджі в 1/2 склянки теплої води у великій мисці, поки вони не стануть злегка пінистими.

Крок 2

Тим часом розчиніть 1/2 склянки цукру в теплому молоці, дайте охолонути. Після охолодження додайте молочну суміш до дріжджової суміші разом з 4 склянками борошна. Добре перемішайте дерев’яною ложкою. Накрийте кришкою і поставте в темне тепле місце приблизно на 2 години, поки суміш не стане булькати та збільшиться вдвічі.

Крок 3

Додайте збиті яйця, 1/2 склянки цукру, 1 склянка олії, сіль і цедру лимона. Добре перемішайте. Починайте додавати борошно, що залишилося по склянці, щоб тісто вийшло дуже м’яким.

Крок 4

Замісити тісто на посипаній борошном дошці, поки воно не стане м’яким і еластичним, близько 10 хвилин. Викладіть тісто в змащену маслом миску, повернувши так, щоб воно покрило всі сторони. Накрийте миску поліетиленовою плівкою і дайте піднятися в теплому місці приблизно на 2 години, поки вона не збільшиться вдвічі. Розкачайте тісто і дайте йому знову піднятися протягом 30 хвилин.

Крок 5

Розділіть тісто на три частини. Сформуйте злегка округлі буханки та викладіть на змащені маслом деко. Дайте піднятися вдвічі, від 45 хвилин до 1 години. 1 яйце збити з 1 столовою ложкою води та помазати пензлем на хлібах.

КРОК 6

Розігрійте духовку до 175 градусів Цельсія.

Крок 7

Випікайте в попередньо розігрітій духовці, поки буханки не стануть темно-коричневими, від 45 до 50 хвилин. Коли вони будуть готові, змастіть їх топленим маслом, щоб вийшла м’яка скоринка.

Примітка

За цим рецептом можна приготувати 3 великих або 6 маленьких паски. (Перевірте маленькі паски приблизно через 30 хвилин під час випічки.) Ви можете використовувати апельсинову цедру замість цедри лимона, якщо хочете.

Схожі статті

В санаторії сусідка-узбечка навчила мене робити цей смачнющий сніданок: 15 хвилин і гора смакоти на столі

Найкращий варіант приготування смачного сніданку – дослідити кухню різних народів. Пропонуємо приготувати апетитний омлет із томатами та іншими смачними овочами.

Раніше купувала для кота, а тепер готую і собі: найулюбленіша рибка путасу. Підсіла на цей бюджетний рецепт

Тушкована риба з овочами — це неймовірно смачно та корисно! Вона добре смакуватиме як самостійна страва або як доповнення до будь-якого гарніру.

Беру курячу печінку і готую геніальний салат! Смачний рецепт всього з 3 інгредієнтів – роблю на кожне свято

Салат з печінкою дуже простий і складається всього з трьох інгредієнтів. Та вони настільки вдало поєднуються між собою, що утворюють неймовірний смак.