Рецепт: Рибні котлети з лососем і кропом за 4 простих кроки

Рибні котлети люблять все, і навіть новачок зможе освоїти ці апетитні ласощі.

Інгредієнти

800 г філе лосося без шкіри
2 лаврові листки
невеликий пучок кропу, стебла і листя відокремлені один від одного
500 мл молока
600 г картоплі Maris Piper, очищеного від шкірки та нарізаного шматочками рівного розміру
цедра 1 лимона
Майонез 4 ст.
1 чайна ложка гірчиці діжонської
4 столові ложки каперсів, промитих і сушених
борошно, для витирання рук
1 збите яйце
100 г панірувальних сухарів
4 ст. ложки рослинної або соняшникової олії
часточки лимона і крес-салат, для подачі

Рибні котлети

Методика

Крок 1
Приготування лосося: викласти лосось на сковороду разом з лавровим листом і стеблами кропу. Залийте достатньою кількістю молока, щоб покрити рибу (можливо, вам не знадобиться все молоко), доведіть до кипіння, потім зменште вогонь до слабкого кипіння і залиште варитися на 4 хвилини. Вимкніть вогонь, потім залиште рибу готуватися в рідини для запікання протягом 5 хвилин. Викладіть лосось зі шматочком риби на тарілку. Наріжте виделкою на великі шматки та дайте охолонути.

Крок 2
Приготування і сушка пюре: тим часом варити картоплю в киплячій підсоленій воді близько 10 хвилин або до готовності. Добре злийте воду, потім дайте охолонути на друшляку на 2 хвилини. Перекиньте сковороду і поверніться до плити на низькому рівні. Розім’яти картоплю, стежачи за тим, щоб пюре не застрягло на дні сковороди, протягом 2-3 хвилин – воно повинно бути сухим і розсипчастим. Додайте цедру лимона, майонез, гірчицю, каперси та трохи приправ.

Крок 3
Змішування і надання форми рибних котлет. Видаліть з риби всю рідину, потім обережно витягніть шматочки в сковороду з пюре. Руками акуратно перемішайте до однорідної маси; потрібно зробити лише кілька рухів, інакше риба розколеться. Присипати руки та робочу поверхню борошном. Сформуйте з суміші корж у вигляді пирога товщиною близько 2,5 см. Повторіть, щоб зробити 8 коржів.

Крок 4.
Панірувальні сухарі та жарка Умочіть коржі в яйце, потім притисніть до панірувальних сухарів. Нагрійте половину масла на сковороді до дуже гарячого стану. Обсмажити 4 рибних котлети по 5 хвилин з кожного боку до золотистого кольору. Повторіть з рештою, або заморозьте. Подавати з шматочками лимона і крес-салатом.

Схожі статті

Не стала додавати в тісто яйця, а поклала мед: смачніше булочок ще не виходило. Думаю паски з такого зробити

Ніхто не може встояти перед випічкою. А цей рецепт можна готувати і під час посту, оскільки в ньому немає яєць і вершкового масла. Сьогодні ми підготували рецепт ніжних і пишних медових булочок.

Хоч кожен день готуй: поживна, соковита і смачна шаурма з особливим соусом. Рецепт, який став фаворитом

Домашня шаурма готується просто, а виходить дуже ситною та поживною, тому сьогодні ми підготували для вас саме такий рецепт. Обов'язкового спробуйте!

Довго шукала саме цей рецепт! Повітряні пончики на молоці: тісто як пух і не вбирає олію – ну дуже смачно

Пухкі, ніжні і м'які пончики щедро присипані цукровою пудрою – що може бути смачнішим?! До вашої уваги класичний рецепт найсмачніших пончиків.