Рецепт: Пайяр з курки з лимоном і зеленню – варіант для барбекю

Відмінний спосіб приготувати курячу грудку на грилі, оскільки це гарантує, що вона не висохне. Спробуйте цей варіант з лимоном і зеленню.

Інгредієнти

6 курячих грудок без шкіри
2 столові ложки оливкової олії
1/2 столової ложки бальзамічного оцту
25 г пармезану
часточки лимона
приправа до смаку

для маринаду

2 зубчики часнику
3 гілочки розмарину, дрібно нарізані листя
6 дрібно нарізаного листя шавлії
цедра 1 лимона і сік ½
3 столові ложки оливкової олії

Варіант на природу

метод

Крок 1
Покладіть кожну курячу грудку між 2 листами харчової плівки або пергаменту для випічки. Використовуйте молоток для м’яса або качалку, щоб розбити кожен шматок курки – розрівняйте до рівного шару завтовшки близько 0,5 см. Перенести в блюдо.

Крок 2
Щоб приготувати маринад, роздушіть часник з дрібкою солі, використовуючи товкач і ступку. Додайте розмарин і шавлія і гарненько розітріть. Перемішати цедру і сік лимона, оливкова олія і трохи меленого чорного перцю. Залийте курку маринадом, переконавшись, що вона добре покрита шаром. Накрити кришкою та охолодити не менше 2 годин.

Крок 3
Розігрійте барбекю. Як тільки полум’я згасне, розкладіть вугілля рівним шаром. Готуйте курку по 1-2 хвилини з кожного боку. Пересядьте на дошку і залиште на кілька хвилин відпочити.

Крок 4.
Тим часом налийте олію і бальзамічний оцет у велику миску. Додайте ракету і трохи приправ. Перемішайте, а потім поголіться над пармезаном. Подавайте салат з куркою, обжавши часточками лимона.

Популярне

Схожі статті

Подруга пригостила і я рецептик швидко собі записала: стакан кефіру + 4 картоплини. Смакота на всю родину

Якщо немає ідей, що нового приготувати на сніданок із залишків продуктів, спробуйте цей рецепт картопляних коржиків. Він стає в нагоді, коли немає часу на довге стояння біля плити.

“Хлопчик кучерявий” на святковому столі не переводиться: приготувати торт не складно, а смак і вид ідеальні

Торт "Хлопчик кучерявий" – це звичайний сметанник, але з оригінальним оформленням. Частина бісквіта просочується кремом і викладається гіркою. Виходить дуже незвично на вигляд.

Як Ірина Горова та 15-річний син Андрій ставляться до Потапа: “Центр інтересів у нас вже не той”

Ірина Горова, відвідавши прем'єру кліпу Анни Трінчер "Бар за баром", разом зі своїм сином Андрієм відповіла на запитання від "Тур зірками на Люкс ФМ". Говорили переважно про Потапа.