Рецепт: Тажин з баклажанів з лимоном і м’ятою і мигдальним кускус

Це вегетаріанське рагу в марокканському стилі наповнене всіма чудовими ароматами Північної Африки. Подавати на горіховому кус-кусі з м'ятою і часниковим йогуртом.

Хочете здивувати та порадувати себе і своїх домівників? Тоді рецепт нижче для вас. Незвичайний смак цієї страви нікого не залишить байдужим. Ваша сім’я будуть завжди просити добавки.

Інгредієнти

1 столова ложка рапсової олії
1 велика цибулина, нарізана
3 нарізаних зубчиків часнику
1 столова ложка харісса
1 чайна ложка насіння кмину
½ ч.л.молотой кориці
200 мл овочевого бульйону з пониженим вмістом солі
400гр. Банку нарізаних помідорів
350 г дитячих баклажанів, порізати та розрізати пару раз
2 смужки цедри лимона, дрібно нарізані
390 г може вершкове масло, сушені
175 г кускус з цільного зерна
40 г обсмажених мигдальних пластівців
150 г натурального йогурту з пробіотиками 0% жирності в горщику, змішаного з ½ подрібнені зубчики часнику і 2 столовими ложками подрібненої м’яти, плюс листя для прикраси (за бажанням)

вегетаріанське рагу

Метод

Крок 1
Нагрійте масло у великій сковороді з антипригарним покриттям і обсмажте цибулю і часник протягом 5 хвилин. Додайте харісса, кмин і корицю, недовго смажте, потім додайте бульйон і помідори.

Крок 2
Додайте баклажани та лимон, потім накрийте сковороду та обережно готуйте 15-20 хвилин, поки баклажани не стануть м’якими. Додайте масляні боби та прогрійте.

Схожі статті

Готую на замовлення вже багато років, сусіди заздрять! Дуже смачні і ефектні бісквітні тістечка “Ніжність”

Бісквітні тістечка за цим рецептом виходять смачнішими за будь-який торт. Легкий, невагомий і нереально смачний – саме таким виходить десерт за цим рецептом.

Страва, яка ще жодного разу не залишалася у нас “на завтра”: м’ясо з картопляним пюре в духовці. Без метушні

Запечене м'ясо з картопляним пюре – це гарантовано вдала страва, яка порадує своїм смаком, ароматом і відмінним поєднанням м'яса з картоплею під апетитною скоринкою.

Свекруха пригостила рибним манником: тепер цей пиріг став нашим улюбленим. Рибу іноді заміняю на курку

Якщо приготувати тісто для рибного пирога за цим рецептом, то воно пропечеться рівномірно й не буде ефекту мокрої випічки. Тому навіть ті, хто не любить рибу, з'їдять шматочок із задоволенням.