Рецепт фаршированого перцю з м’ясом і рисом: відмінна ідея для вечері

Літо - сезон овочів, вітамінів, і бажання експериментувати з їжею. Звичайно, як це пропустити, коли на прилавках ринків і магазинів таке різноманіття овочів і фруктів?

У цій статті ми розповімо вам про те, як приготувати неймовірно смачний і соковитий фарширований перець. Класичний рецепт допоможе в приготуванні як досвідченим кулінарам, так і тим, хто робить перець будинку вперше, адже все покроково і детально описано.

Рецепт взято з сайту “24 смачно рецепти “.

Інгредієнти

  • Болгарський перець – 9 шт.
  • Мелений чорний перець
  • дві моркви
  • 70 гр круглого рису
  • Три столові ложки сметани 20% жирності
  • Томатна паста – три столових ложки
  • 400 гр фаршу (можна брати курячий або свинячий, на свій розсуд)
  • Цибуля ріпчаста
  • часник

Процес приготування фаршированого перцю: крок за кроком, швидко, просто

Рецепт фаршированого перцю
Рецепт фаршированого перцю

Перший крок – промийте рис водою кілька разів, щоб вода була чистою. У невеликій каструлі залийте промитий рис окропом і дайте йому трохи набрякнути.

Потім помийте болгарський перець водою, зріжте капелюшки і видаліть насіння. Очистіть цибулю від лушпиння, розріжте на дві половини і наріжте дрібними кубиками. Часник теж очистіть і дрібно наріжте. На великій тертці натріть почищену моркву.

Третій крок – розігрійте сковороду з маслом і обсмажте на ній цибулю і часник. Додайте до овочів морква і смажте до золотої скоринки. Посоліть і поперчіть овочі. Розділіть овочеву зажарку на дві половини. Одну частину додайте до м’ясного фаршу, іншу – залиште в сковорідці.

Після цього – ретельно перемішайте фарш з овочевою засмажкою, додайте спецій і рис. Начините болгарські перці м’ясною начинкою, щоб не було порожнеч в середині перцю. Викладіть овочеву зажарку, яку ми залишили в сковороді, на дно каструлі, далі фаршировані перці.

Змішайте сметану і томатну пасту до однорідної маси, додайте сіль, перець і приблизно 200 мл води. Знову перемішайте соус для фаршированих перців. Полийте перці соусом і долийте в каструлю чистої води так, щоб вона покрила їх. Готуйте перець на середньому вогні до закипання в каструлі, після чого, тушкуйте ще 30 хвилин. Смачного!

Схожі статті

42-річна Лілія Ребрик пригадала, як пройшли її пологи та показала фото з клініки: “Максимально легко”

Лілія Ребрик розсекретила, як пройшли її треті пологи. Телеведуча показала зворушливе фото з пологового будинку, на якому позує разом з коханим чоловіком.

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.