Рецепт швидких малосольних огірків – такі хрусткі, все в захваті

Малосольні огірки нового врожаю - це не тільки дуже смачно, але й дуже корисно.

Такі огірки відносяться до корисних ферментованим продуктам харчування. Адже засолювання огірків, іншими словами їх квашення, і є процес ферментації.

Огірки для засолювання повинні бути невеликі, оптимально довжиною 6-10 сантиметрів. Дуже добре, якщо огірки будуть недавно з грядки. Попередньо їх треба помити. Для того, щоб огірки вийшли хрусткі, перед засолкою їх рекомендується помістити в холодну воду приблизно на 2 години. Якщо огірки зібрані безпосередньо з грядки, то буде досить потримати їх в холодній воді півгодини.

Дуже зручно солити огірки в трилітровій чистій банці. У таку банку поміщається 1,5 кілограма огірків. Для приготування розсолу досить закип’ятити 1 літр води з 2-ма столовими ложками без гірки кухонної кам’яної солі. Йодована сіль, морська або сіль «Екстра» для засолювання не підходить. Якщо ви не відмовилися від вживання цукру, то для поліпшення смаку огірків в розсіл можна додати 1 столову ложку без гірки цукру.

Щоб надати огіркам неперевершений смак, на дно банки слід покласти наступні чисті спеції: 2-3 парасольки кропу, пару порваних листка хрону, гілочку чорної смородини з кількома листками, кілька листків вишні, 5-6 зубків часнику. Можна додати пару дубового листя. Все листя можна трохи прим’яти, щоб вони швидше віддавали свій аромат. Якщо ви любите гострі огірки, то можете додати кілька кілець перцю чилі. Частиною спецій при бажанні можна перекласти огірки.

Потім на спеції в банку дуже щільно поміщаються огірки в вертикальному положенні. Для прискорення процесу засолювання у огірків відрізаються кінчики. Якщо засолені огірки будуть споживатися з банки поступово, то найкраще нижню половину банки заповнити цілими огірками, а верхню – огірками з відрізаними кінчиками.

Огірки в банку заливаються трохи остиглим розсолом, який повинен повністю покрити огірки. На наступний день огірки готові і для уповільнення процесу засолювання банку з огірками переміщаємо в холодильник.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.