Фалафель з гороху з салатом з м’ятного кус-куса – рецепт смачного і дешевого страви

Надайте фалафель новий вид, використовуючи суміш нуту і замороженого гороху, подавайте з кус-кусом і ложкою йогурту для дешевої, але смачної їжі.

Інгредієнти

400 г замороженого горошку
400 г нуту, сушений
3 ст.л. борошна, плюс трохи для присипки
2 подрібнених зубчики часнику
2 ч.л. насіння кмину
2 столові ложки гладкого арахісового масла або тахіни
невеликий пучок петрушки, нарізаною
невеликий пучок м’яти, нарізаний
цедра і сік 1 лимона
200 г кускус
3 столові ложки оливкової олії
4 великих помідори, нарізаних
100 мл натурального йогурту

Фалафель з гороху з салатом

Метод

Крок 1
Перекласти горох в друшляк і дати розморозитися під струменем гарячої води. Добре злийте воду, потім покладіть половину в кухонний комбайн. Додайте нут, борошно, часник, насіння кмину, арахісове масло або тахіни, петрушку, цедру лимона і багато приправ. Збийте інгредієнти до стану пасти, додавши трохи води, якщо вона виглядає занадто розсипчастою. Вологими руками сформуйте з суміші 8 котлет, присипте борошном, потім викладіть на тарілку та охолодіть протягом 10 хвилин або довше, якщо у вас є час. Прокип’ятіть чайник.

Крок 2
Викладіть кускус у велику миску, приправити та залийте достатньою кількістю киплячої води. Відкладіть на 5 хвилин.

Крок 3
У великій сковороді розігрійте 2 столові ложки олії. Готуйте Фалафель по 2-3 хвилини з кожного боку, поки вони не стануть хрусткими та золотистими – можливо, вам доведеться робити це партіями, тому тримайте їх в теплі в низькій духовці. Додайте до кус-кусу масло, що залишилося, лимонний сік, м’яту, помідори та горошок. Подавати салат і фалафель з ложкою йогурту.

Схожі статті

Дітки не просто підросли, а вже й постаріли: як змінилися актори, що зіграли дітей у “Величному столітті”

Відомий турецький серіал "Величне століття" зробив зірками кінематографу багатьох юних акторів, які давно виросли і їх вже не впізнати. Подивіться, як вони змінилися.

Мій ходовий рецепт із кабачків: подаю до столу і на свято, і на звичайну вечерю, а всі радіють та просять ще

Приготувати смачні кабачкові деруни можна просто й дуже швидко. Розповідаємо про найкращий рецепт апетитного частування, яке точно варто подати до столу.

Старший син Сергія Реброва від першого шлюбу опікується меншими: як виглядають нащадки футбольного тренера

49-річний Сергій Ребров, який нині тренує збірну України з футболу, має дорослого старшого сина від першого шлюбу та двох молодших, яких йому подарувала друга дружина Анна.