Грецький bouyiourdi – незвичайне і смачне блюдо

Насолоджуйтесь цієї запеченої фетою з помідорами, часником і перцем чилі в складі мезе-ланчу. Ідеально для того, щоб додати теплий хліб питта до грецького салату.

Хочете порадувати свою сім’ю ніж новеньким. Адже “стара” кухня домашня приїлася і напевно не викликає такого апетиту.
Тоді цей рецепт для вас. Спробуйте приготувати для своїх домашніх і ви побачите, що на столі не залишиться жодної порції. Гості також будуть задоволені! Можете готувати відразу декілька порцій.

Інгредієнти

3 великих стиглих помідорів
1 подрібнений зубчик часнику
200 г блок фета
1 великий м’який зелений перець чилі або 1 нарізаний скибочками зелений перець
1 чайна ложка значно нарізаного листя орегано
4 столові ложки оливкової олії
підігрітий хліб пита, для подачі

Грецький bouyiourdi

метод

Крок 1
Розріжте 1 помідор посередині, потім відріжте дві скибочки від центру і відкладіть. Вичерпати насіння з решти помідора, потім натріть м’якуш на тертці, видаляючи шкірку. Решта помідори очистить від насіння і натріть на тертці, потім змішайте натертий м’якуш з часником. Приправити та викласти ложкою в форму для випічки діаметром 16 см.

Крок 2
Нагрійте духовку до 200C / 180C вентилятор / газ 6. Покладіть блок фети в часникових помідорах, потім додайте нарізані помідори, перець чилі, орегано, оливкова олія і дрібку морської солі. Накрийте блюдо і запікайте 15 хвилин, потім зніміть кришку і запікайте ще 15 хвилин. Подавайте теплою з хлібом пита для умочування.

Схожі статті

Смачно та корисно: коли потрібно швидко нагодувати домашніх, готую ліниві вареники. Ще жоден не розварився!

Приготуємо ліниві вареники, які нагадають смак дитинства. М'які, ніжні, гарно тримають форму, а головне — не розваряться в процесі варіння. Спробуйте!

34-річний Тарас Цимбалюк не вгадав розмір каблучки: куди кохана Світлана Готочкіна вдягнула подарунок

Тарас Цимбалюк обожнює свою кохану й час від часу воліє радувати Світлану Готочкіну різноманітними подаруночками. От тільки одна біда – вже друга каблучка не влаштувала білявку.

Нереально смачний торт на сковороді: краще, ніж у кондитерських. Без духовки і чимось схожий на “Наполеон”

Рецепт торта на сковороді стане в нагоді господиням, які хочуть приготувати домашній десерт, але не мають у своєму розпорядженні духовку. Процес приготування простий та швидкий.