Рецепт, як самостійно зробити ідеальний домашній йогурт, плюс – літній десерт з ним від Юлії Висоцької – точно краще будь-якого морозива

Коли на вулиці спека, знайти підходящу їжу складно, а вже якщо в сім'ї є діти - навіть проблематично. Вони відмовляються від усього, просять морозиво. Ось і запропонуйте їм відмінне домашнє морозиво.

Є таке правило: хочеш бути впевненим в продукті – приготуй його сам. І як би нам не були до душі ароматні і смачні покупні йогурти, вони ніколи не зрівняються з абсолютно здоровим, свіжим і надійним домашнім продуктом.

Адже так набагато легше проконтролювати «чистоту» складу, врахувати всі деталі технології виробництва і навчитися самому зробити свій улюблений десерт набагато дешевше.

Але як? Рецепт приготування домашнього йогурту і десерту з нього, а також важливі поради для відсутності проблем у процесі – нижче.

 

Домашній йогурт
Домашній йогурт

Перша порада виникає вже на моменті покупки сировини для приготування йогурту: краще віддати перевагу пастеризованого молока.

Стерилізоване – теж можна. Справа в тому, що звичайне молоко зберігає бактерії, що пригнічують активність йогуртної закваски, через що результат буде сумнівної якості.

На свіжому домашньому молоці хороший йогурт зробити неможливо! Тільки після збору вершків, кип’ятіння і повного охолодження.

Друга порада – простерилізуйте посуд або миску перед тим, як почати готувати в ній йогурт. Усередині продукту і так буде проходити безліч хімічних реакцій, зайві із залишками бруду нам не потрібні.

Десерт з йогуртом
Десерт з йогуртом

Ось кроки по приготуванню домашнього йогурту:

  1. Охолодіть кип’ячене молоко до температури близько 40-45 градусів, але не холодніше. Відхилення в будь-яку зі сторін призведе до перетворення йогурту в неприємну і слизьку рідину.
  2. За допомогою міксера збийте молоко з закваскою – в якості «збудника» підійде  і «живий» йогурт з магазину без добавок (той, у якого термін зберігання на упаковці не перевищує 10 днів) або куплений в аптеці пакетик зі спеціальною сумішшю.
  3. Залиште суміш в термосі на 6-8 годин, якщо забудете про нього на більший час – скисне. Маса повинна стати однорідною і не розливатися при нахилі, але якщо йогурт рідкий – його все ще можна їсти.

Корисна порада: закваску краще купувати не в супермаркеті, а аптеці і брати ту, що для дитячого харчування. Це гарантія, що не отримаєте якусь підробку на тлі попиту, а дійсно живу закваску. Вона трохи дорожче, але там точно є відповідність усім вимогам.

І до речі, зверніть увагу – закваску повинні вийняти з холодильника !!!

Літній десерт

Існує також цікавий рецепт з саморобним або покупним йогуртом, який виразно припаде до смаку в літню спеку – тому його варто зберігати в холодильнику. Цей десерт легко готується і точно сподобається всій родині.

Ягідно-персиковий десерт
Ягідно-персиковий десерт

Інгредієнти такі:

  • 100 г будь-якої ягоди – полуниці, малини, смородини, чорниці, ожини;
  • 1 персик (2 абрикоса, сливи, м’які груші);
  • 4 ложки цукрової пудри;
  • 1 стакан саморобного йогурту.

Як приготувати:

Насамперед ягоди потрібно розім’яти виделкою для отримання пюре, потім – пропустити через сито. Порізаний на шматочки персик теж потрібно розім’яти в пюре. Ягідну кашку розкладають по десертним вазочкам, заливають шаром йогурту, потім знову – шар персика і шар йогурту. Важливо після кожного шару висипати по ложці цукрової пудри зверху. Виходить легкі і приємні ласощі! Охолодити 2 години і можна пригощати.

Схожі статті

Віталію Козловському майбутнє підказує тато, а вдові Світлані – Кузьма Скрябін: як спілкуються з тим світом

В умовах постійного стресу останнім часом в українців загострилися всі почуття. Деякі навіть отримують передбачення від своїх померлих родичів. Знаменитості в цьому плані не є виключенням.

Усього 3 інгредієнти, 15 хв часу і готовий дієтичний десерт: з сиром, фруктами, але без борошна та крохмалю

Коли не хочеться вмикати духовку, а солоденького кортить скуштувати, приготуйте легкий десерт. Готується все дуже просто всього з 3 інгредієнтів. Фігурі не зашкодить.

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?