Соковитий гратен з кабачків з апетитною і хрусткою скоринкою. Вишукана страва за копійки

Кабачковий гратен оцінять любителі овочевих і легких страв. Готується швидко з простих і доступних інгредієнтів. Завдяки простому соусу кабачки виходять дивовижними.

Гратен – це страва, яка запікається до утворення апетитною хрусткою скоринки. Готують її з овочів, м’яса та інших продуктів.

Пропонуємо приготувати смачний гратен з кабачків за дуже простим, а головне недорогим рецептом.

Інгредієнти:

  • 1 кг кабачків
  • 2 помідори
  • 100 г сиру
  • 500 мл молока
  • 60 г вершкового масла
  • 1 ст. л. борошна пшеничного
  • олія, сіль, перець, інші приправи за смаком
Блюдо из кабачков
Страва з кабачків

ПРИГОТУВАННЯ:

Кабачки нарізати тонкими кружечками. Викласти на деко, змащене маслом. Відправити в розігріту духовку до 180 ℃. Випікати до золотистого кольору овочів.

Форму для випічки змастити маслом. Викласти половину кабачків, посолити, поперчити. Потім викласти шар помідорів (також нарізати кружечками).

Готуємо соус

Вершкове масло розтопити в невеликій каструлі або сотейнику. Додати борошно. Перемішати і поступово влити молоко. Варити на маленькому вогні до потрібної консистенції. Соус регулярно помішувати. Якщо хочете отримати більш щільний і густий соус, потрібно варити довше. Додати сіль та інші спеції за смаком (наприклад, мускатний горіх).

Соусом полити овочі, щедро посипати тертим сиром. А потім викласти другий шар кабачків, приправити і знову посипати сиром.

Випікати гратен з кабачків 15 хвилин при 180 ℃.

Схожі статті

Святковий салат “Сукня нареченої”: в радянських столових він був найдорожчим. Нереальна смакота по-простому

Святковий салат "Сукня нареченої" закохає в себе з першого шматочка. Він простий у приготуванні, недорогий в плані інгредієнтів, але дуже смачний і підійде для будь-якого застілля.

Про олів’є і шубу давно забула, бо знайшла смачну заміну: салат з найпростіших продуктів. Зникне за хвилину!

Простий рецепт салату з куркою та картоплею затьмарить класичний олів'є і стане прикрасою святкового столу. А для приготування знадобляться найпростіші продукти.

Ідеальне тісто без опари: для піци, пиріжків і булочок: розкриваю секрет, що любить тісто, яке не черствіє

Домашня випічка дуже різноманітна, майже на кожній кухні готують булочки, пиріжки, піцу, пироги. Все це можна приготувати з одного універсального тіста без опари. Рецепт у нашій статті.