Рецепт сливового лікеру

Моє натхнення прийшло з рецепта сливового вина в журналі Bon Appetit, який включав 3 інгредієнта: фрукти, горілку і цукор, а також багато часу.

Я почала робити цей сливовий лікер в серпні або вересні зі слив з нашого фермерського ринку. Це був пізній сезон і сливи були не найсолодші, тому я вирішила тільки підсолодити їх.

Моє натхнення прийшло з рецепта сливового вина в журналі Bon Appetit, який включав 3 інгредієнта: фрукти, горілку і цукор, а також багато часу. (Журнал назвав їх суміш вином, але технічно це лікер, так як він зроблений з дистильованого спирту, фруктів і цукру.) У нас була частково повна пляшка горілки, яка, як ми вирішили, нам не дуже подобається.

Я пішла вказівкам і сховала банку слив, алкоголь і цукор в шафу. Потім я чекав 3-4 місяці, думаючи, що у нас буде щось особливе на святах. Коли я перевірила його ближче до Різдва, він був дуже солодким і не надто складним. За смаком він нагадував міцну версію японського сливового вина, яке можна купити в магазині. Рецепт журналу описав результат як квітковий і схожий на херес. Я цього не розуміла.

Залишилася незадоволена і вирішила додати ароматичні речовини: цедру лимона, фенхель і коріандр. Потім я кладу банку назад в шафу – простір, яке використовую як комору для речей, пов’язаних з їжею.

Через кілька місяців, коли зима змінилася навесні, я перевірила сливовий лікер, і він виявився набагато краще, його можна було пити. Коктейль, приготований зі свіжого соку рожевого грейпфрута, додав приємну гіркувато-солодку нотку. Я використовувала сік рожевого грейпфрута, щоб зберегти веселий колір сливового лікеру.

Виберіть невеликі сливи. Колір шкірки визначає колір лікеру.

Зменшіть кількість цукру на 25 відсотків, якщо хочете зменшити солодкість. Якщо цукор недостатньо солодкий, додайте пізніше. Використовуйте шкірку цитрусових іншого типу, наприклад апельсин або грейпфрут. Спробуйте паличку кориці або пару зірчастого анісу замість фенхеля і коріандру або разом з ними.

Індійський фенхель і насіння коріандру. Вони трохи ароматні інших видів і трохи солодший за смаком. Я шукав спеції, які підходили б до лікеру, а не боролися з ним.

Якщо цього літа у вас є кілька кілограмів слив і горілка, додайте цукор і ароматичні речовини, щоб зробити власне сливове вино на свята. Це те, що потрібно зробити зараз.

 ""

Рецепт

Сливовий лікер.

Вихід: близько 3 чашок.

Складові

  1. Очистити 1 великий лимон.
  2. 2 чайних ложки насіння фенхелю з гіркою.
  3. 2 чайних ложки насіння коріандру з гіркою.
  4. 1/2 – 2 склянки (420 г) цукру, переважно органічного походження.
  5. Приблизно 900 г слив, переважно поменше.
  6. Пляшка горілки 750 мл.

Метод

У великій банці змішайте цедру лимона, насіння фенхелю і коріандру і цукор. Додайте сливи, потім влийте горілку. Щільно накрийте і відкладіть в прохолодному темному місці на 3-4 місяці. Через три чверті перевірте смак. При необхідності додайте цукор і спеції.

Схожі статті

Беру крабові палички та сирок. Цей закусочний рулет готую не тільки на свята: і ніякого лаваша не треба

Порадуйте своїх близьких смачною закускою з плавлених сирів, крабових паличок та яєць. Така смакота не може не сподобатися, тому швидше записуйте собі рецепт!

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Найсмачніший і дуже простий супчик з лапшою

Цей домашній суп з куркою та локшиною із задоволенням будуть їсти дорослі та діти. Він виходить дуже смачним, ситним і наваристим, а готується дуже просто.

Ніжний салат з куркою та огірками, який готую не лише на свята: завжди випрошують цей рецепт, а я ділюсь

Салат з куркою та огірками стане чудовою ідеєю для святкового столу. Подавати цю смакоту можна як самостійну страву або як доповнення до гарніру.