Фарширований гарбуз: як приготувати королівську страву в духовці

Фарширований гарбуз – це і смачна, і корисна страва одночасно. Можна приготувати з різною начинкою і подати на святковий стіл або просто на вечерю.

Гарбуз можна запекти просто шматочками, додавши спецій, рослинної олії, сухофруктів. А можна нафарширувати цілий гарбуз, наприклад, овочами і м’ясом.

Під час випічки продукти просочуються ароматом гарбуза. У результаті виходить дуже смачно і вигляд у страви просто приголомшливий.

Фарширована гарбуз – універсальний рецепт:

  • Гарбуз – 1 кг
  • Куряче філе – 500-600 г (або інше будь-яке м’ясо)
  • Морква – 1 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 1-2 шт.
  • Солодкий перець – 1 шт.
  • Помідори – 1-2 шт.
  • Часник – 3-5 зубчиків
  • Спеції за смаком
  • Рослинна олія

Також можна додати відварений рис, смажені гриби, баклажани, картоплю і навіть яблука. За бажанням комбінуйте різні продукти, і щоразу отримаєте нову вишукану страву.

Запеченный арбуз в духовке
Запечений гарбуз у духовці

Як готувати?

Спочатку підготувати гарбуз. Потрібно помити і зрізати верхівку. Якщо гарбуз циліндричної форми, то можна його розрізати уздовж. Потім ложкою видалити насіння і трохи м’якоті. Повинен вийти як човник.

М’якоть не викидати, а нарізати на шматочки.

Цибулю нарізати півкільцями, часник пластинками, перець і моркву соломкою, помідори невеликими шматочками, а м’ясо кубиками.

Потім усе потрібно обсмажити на олії. Спочатку цибулю з часником до золотистого кольору. Додати м’ясо. Коли воно обсмажиться, додати гарбуз і моркву. А в кінці ще перець і помідори. На цьому етапі додайте сіль, перець й інші спеції. Підійде, наприклад, паприка, італійські трави, куркума, хмелі-сунелі.

Сам гарбуз обов’язково змастити олією, щоб він не згорів. Усередині також можна змастити і натерти спеціями. Потім начинити гарбуз м’ясом з овочами. Накрити верхівкою, яку зрізали, і її також змастити олією.

Запікати приблизно 45-50 хвилин в залежності від розміру гарбуза при 180 ℃.

Перед подачею прикрасити зеленню і смачного!

 ""

Популярне

Схожі статті

Ідеальна маринована цибуля без оцту. Навіть у вінегрет додаю: тепер за тиждень легко літрова банка “улітає”

Багато хто не любить запаху свіжої цибулі, тому уникає її додавання в салат. Натомість є чудовий вихід отримати вітамінізований заряд без неприємного аромату. Треба цибулю замаринувати.

Ці пірамідки підкорюють кожного. Домашні змагаються за те, що залишилося: пельмені в незвичайному виконанні

Пельмені знайомі всім нам, це дуже проста і звичайна страва. Але що, якщо додати в неї трохи креативу? Сьогодні ми підготували рецепт пельменів «Пірамідок», які підкорять усіх з першої спроби.

Злата Огнєвіч відкинула гламурне життя та заспівала для українських захисників: “Звідки беруться квіти?”

Злата Огнєвіч поділилася фото з виступу, який провела разом з Олександром Лозовським для військових. Співачка розповіла про те, як пройшла зустріч з нашими захисниками.