Як заспокоїти собаку від салюту – кращі поради знавців

Як мені заспокоїти собаку?

Собаки – найвитриваліші з людських товаришів, але їх все ж можна налякати вогнищами та феєрверками. Як мені заспокоїти собаку?

У свята очікується, що багато як і раніше будуть розводити свої власні багаття в саду і влаштовувати феєрверки замість традиційних тусовок. Хоча більшості людей подобаються видовища, собаки зазвичай особливо бояться раптових гучних звуків – бо ж ви можете заспокоїти свого вихованця в одну з найгучніших ночей в році?

Це розвага для людей, але вони можуть бути надзвичайно страшними та травматичними для тварин. Для деяких тварин страх і паніка можуть стати причиною травми або навіть смерті. Є безліч порад, як зберігати вашу собаку якомога більш спокійною під час свят.

Як мені заспокоїти собаку під час феєрверку?

 ""

Деякі обов’язкові речі – це закрити всі вікна і жалюзі, щоб запобігти потраплянню ударів і спалахів. Не виходьте з дому в прайм-тайм для феєрверків – як правило, всякий раз, коли сідає сонце. Точно так само не слід виводити собаку на прогулянку після настання темряви, бо це найбільш ймовірний спосіб подіяти на неї з гучного шуму.

Якщо ви повинні вивести свою собаку на вулицю, радять не випускати її з повідця, оскільки вона може втекти, якщо поблизу вибухне феєрверк, а також не прив’язувати її зовні магазину, поки ви входите всередину. Собаки демонструють стрес по-різному, але зазвичай це ниття, незрозумілий гавкіт, тряска, слину, надмірне дихання і засування хвоста між ніг. Якщо ваша собака показує ці ознаки стресу, дозвольте їй знайти місце, де вона хоче сховатися. Як тільки вони опиняться там, постарайтеся не турбувати їх, але дайте їм трохи свого одягу з запахом для комфорту.

Зберігайте як можна більше спокою – якщо ваша собака виявить, що ви теж в стресі, це спонукає її відреагувати. Якщо ваша собака відчуває сильний стрес і реагує руйнуванням або забрудненням речей, не кричіть на неї. Це тільки посилить стрес у собаки, і догану ніяк не вплине на її поведінку. Райан Нейл, керівник служби поведінки в Blue Cross, сказав Express.co.uk: «Під час сезону феєрверків нам необхідно надавати правильну допомогу і підтримку для задоволення індивідуальних потреб наших домашніх тварин, оскільки не всім потрібно одне і те ж. Дозвольте тим, хто любить сховатися, зробити це в відповідних безпечних темних і затишних місцях, а домашнім тваринам, які шукають це, можна запропонувати заспокійливі обійми або погладжування »« Власники, які турбуються про своїх вихованців, завжди повинні якомога швидше звертатися за професійною порадою до ветеринара і фахівця з поведінки тварин, щоб отримати короткострокову або довгострокову експертну допомогу і пораду».

Схожі статті

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.