Як убезпечити себе на льоду і що робити, якщо вже впав

Взимку на вулиці може бути особливо травмоопасно. Ми зібрали для вас поради, які допоможуть убезпечити себе від падінь і травм.

Що робити, щоб уникнути падіння?

Відповідне взуття

Виберіть відповідне до погодних умов взуття. В першу чергу, забудьте про підбори і платформу, в такому взутті вам буде дуже складно утримати рівновагу. Це ж стосується і взуття з плоскою підошвою.

Вибирайте моделі з товстою і дуже рельєфною підошвою, каблук повинен бути стійкий і не перевищувати 3-4 см.

Але якщо у вас немає можливості купити нову пару, можна приклеїти звичайний білий пластир на підошву старого взуття.

Обираємо взуття
Обираємо взуття

Одяг

Коли ви вибираєте, що одягнути в холодну погоду, розраховуйте, що одяг повинен бути не тільки теплим, але і зручним. Оскільки, коли ви опинитеся на льоду, вам може доведеться розмахувати руками, щоб утримати рівновагу. Вузькі спідниці і штани, масивні неповороткі шуби і пуховики – це не найкращий вибір, залиште ці речі, до більш сприятливої погоди. Також не одягайте великі капюшони, або масивні шапки – вони будуть обмежувати огляд.

Хода

Коли ви опинитеся на льоду, намагайтеся йти потихеньку, не роблячи великі кроки. Руки повинні бути вільні, краще не ставити їх в кишені, щоб в разі чого можна було балансувати.

Падати теж потрібно правильно

Якщо ви все ж відчуваєте, що почали падати, що не виставляйте руки (ви можете її зламати), постарайтеся згрупуватися і зігнути ноги.

Поради як поводити себе на льоду
Поради як поводити себе на льоду

Що робити, якщо вже впали

Не треба відразу підхоплюватися і відразу бігти по своїх справах. Потихеньку підніміться і перевірте, чи не болить десь, перевірте ноги, руки, спину. Біль може не відразу проявитися.

Якщо, все таки, відчули біль, навіть якщо не сильну, – краще сходіть в травмпункт і перевірте, бо не при всіх переломах біль буде дуже сильною.

Ви також можете отримати струс мозку і не помітити. Якщо через час у вас з’явилося запаморочення або нудота – краще залиште все справи і підіть додому, а ще краще – зверніться до лікаря.

Ось п’ятірка основних травм, які люди отримують при падінні на лід:

  • Розтягування м’язів і розтягнення зв’язок.
  • Переломи, в тому числі компресійні переломи хребта.
  • Зламані кістки – найчастіше зап’ястя і стегна.
  • Травми спини і болі.
  • Струс мозку та інші травми голови.

Будьте обережні і бережіть себе.

Схожі статті

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.

Стакан борошна і 1 яйце: щоранку роблю такі ліниві пиріжки чоловіку з собою на роботу. Розходяться на ура

Такі ліниві пиріжки ідеально підійдуть для сніданку, чи перекусу. Готуються вони дуже швидко з доступних продуктів. Начинку для таких пиріжків ви можете міняти за власним смаком.

Тітка з села навчила готувати кров’янку без кишки. Спробувала і закохалася в рецепт: таке є лише в Україні

Якщо ви ще не готували кров'янку без кишки, рекомендуємо спробувати! Такий рецепт точно сподобається, адже не поступитися класичному варіанту.