«Дихати горілкою»: доктор Комаровський назвав головний міф про «ковід»

Головний лікар України Євген Комаровський опублікував список головних тез, які допоможуть відрізнити ковід від інших інфекцій і ГРВІ.

Комаровської уточнив, що він вражений тим, скільки людей вірять в фейковий новини про нову інфекції, і не перевіряють достовірність джерел, які читають. У своєму новому пості в Інстаграм Комаровський поділився найчастішими міфами, які зустрічаються в мережі.

Навесні ходили чутки, що вірус можуть «надіслати з посилкою» з Китаю, а ще зараженню сприяють імпортні продукти

Євген зазначив, що це все неправда, адже є терміни, в які вірус, який тримається на поверхні, вмирає і більше не здатний перейти на слизові оболонки і в організми.

«Те раптом треба дихати горілкою, то треба дихати содою, то треба капати в ніс розчин кінського гною», – обурюється телеведучий і педіатр Євген Комаровський.

Євген Комаровський
Євген Комаровський

І спростовує – це все неправда. Він стверджує, що єдина інформація, яку варто довіряти, це публікації міністерства охорони здоров’я і офіційні джерела. А всякі публікації типу “лікування коронавируса часником ” – це все обман.

Резюмуючи, Комарівської сказав, що якщо у людини з’явилися якісь симптоми вірусу, слід терміново звернутися до лікаря. Не займатися самолікуванням, не вдаватися до народній медицині і не ігнорувати симптоми.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.