Чи варто мити автомобіль взимку: експерти назвали нюанси

Мийка автомобіля взимку може піднести деякі складності водіям. Ми зібрали кілька рекомендацій, як це зробити максимально комфортно.

Зима створює навантаження на ваш автомобіль, який щодня піддається впливу піску, кальцію, льоду, бруду тощо. Ми знаємо кілька порад, які допоможуть продовжити термін служби компонентів і зовнішній вигляд вашого автомобіля навіть в екстремальних погодних умовах. Щомісячна чистка вашого автомобіля взимку необхідна для запобігання неприємних проблем з іржею.

Коли потрібно мити машину взимку?

Якщо взимку ви не маєте доступу до закритої і опалювальної території, краще почекати, поки у вас не з’являться сприятливі умови для миття автомобіля, інакше ваші зусилля будуть марними. Ось ідеальний сценарій:

  • сонячний день;
  • помірна температура (близько 10 C);
  • ваш автомобіль залишений на сонці на декілька годин (поки він прогрівається);
  • дороги, очищені від снігу.

Як бачите, найкращий час для миття автомобіля, ймовірно, буде не так часто… Так що будьте готові мити автомобіль, як тільки ці умови будуть виконані.

Як мити машину взимку?

Три кроки для правильного зимового прибирання:

1. Машина має залишитися чистою за допомогою якісного миючого засобу або в безконтактної мийки.

2. Після ополіскування швидко просушіть все кузовне обладнання, щоб вода не замерзла (якщо температура нижче 0 C), а для захисту лакофарбового покриття – використовуйте м’яку тканину і приберіть всі видимі смуги і краплі води.

3. Нанесіть віск. Таким чином, він захистить ваш автомобіль і він сяятиме чистотою.

Як бонус, ось кілька порад, як запобігти замерзанню деталей вашого автомобіля цієї зими:

  • Протріть ганчіркою і мастилом гумові ущільнювачі дверей і багажника;
  • Перед тим, як піти на мийку (або мити машину вручну), приклейте на замки липку стрічку, щоб запобігти проникненню води;
  • Протріть гуму двірників невеликою кількістю медичного спирту.

Мийка без води: так, це можливо

На ринку ви знайдете автомобільні чистячі засоби, призначені для використання без води. Якщо у вас є доступ до закритого місця (гараж або крита парковка), скористайтеся можливістю, щоб почистити свій автомобіль.

Моєму машину взимку
Миємо машину взимку

Схожі статті

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.