Волосся швидко жирніє: з’ясовуємо причини

Ви тільки помили голову, а волосся знову жирніє? З'ясовуємо, чому так відбувається.

Дуже пильні клітини

Жерар Редзіньяк, експерт в області косметології говорить: “Жир виникає через надмірне виробництво шкірного сала в шкірі голови. Таке порушення роботи сальних залоз пояснюється навколишнім середовищем і використанням невідповідних продуктів”.

Що стосується навколишнього середовища, то одна частинка забруднення, або сигаретний попіл, що осідає на нашу голову, викликає реакцію мільярдів клітин, кератиноцитів, що становлять нашу шкіру голови. Ці клітини не тільки забезпечують непроникність шкіри, але і грають роль зберігачів. Щоб захистити себе, вони створюють щит, гідроліпідну плівку, а отже, шкірний жир, який надає цей непривабливий блиск по всій довжині.

“Але ці кератиноцити також можуть “втратити розум” при порушенні балансу на поверхні шкіри голови. Занадто агресивний шампунь може вбити бактерії в нашій мікробіоти. В результаті в нашої бактеріальної флори більше немає гармонії, і наші клітини божеволіють. Вони більше не передають потрібну інформацію і можуть, наприклад, просити сальні залози виробляти більше шкірного сала, коли в цьому немає необхідності”, – розповідає Жерар Редзіньяк.

Занадто часте миття волосся

Багато людей миють волосся щодня. І тут лежить проблема: надто часте миття волосся шампунем пересушує шкіру голови. Раптово організм починає виробляти ще більше шкірного сала, що робить волосся жирними ще швидше. Краще спробуйте мити голову через день. Сальні залози скоро звикнуть до нового ритму і автоматично будуть виробляти менше жиру.

Догляд за волоссям

Багаторазові окислювальні фарбування, хімічна завивка, агресивні шампуні, гелі, прасування для випрямлення волосся, занадто гарячі розчісування – фактори, що збільшують явище жирності волосся.

Роль їжі

Погано збалансована дієта з високим вмістом жирної їжі і цукру може викликати жирність волосся.

Ваш гребінець брудний

Після укладання ми зазвичай кладемо гребінець і забуваємо про нього. Це помилка. Ще одна причина, по якій волосся швидко змащується, – це залишки лаку для волосся, гелю або незмивних продуктів. Тому ви повинні регулярно чистити щітку.

Занадто зв’язані волосся

Коли ми запізнюємося і не встигаємо зробити укладку, або просто лінь – нас рятує звичайний хвіст, або пучок. Але таке рішення не кращий варіант на постійній основі, через те, що волосся не дихають належним чином, а це, в свою чергу, сприяє появі більшої кількості жиру на волоссі.

Правильно доглядайте за волоссям, не лінуйтеся
Правильно доглядайте за волоссям, не лінуйтеся

Схожі статті

Рецепт випросила у кухаря в грецькому ресторані. Виходить дуже незвично і смачно: голубці у новому втіленні

Голубці знайомі та звичні всім нам. Здається, ця абсолютно звичайна страва вже нічим не може здивувати. Сьогодні ми підготували рецепт, який покаже голубці з нового, незвичного та пікантного боку.

Сир, який я покладу у великодній кошик: готую сама і дуже просто. Смачнішого для мене взагалі не існує

Сир люблять усі, але найчастіше ми його купуємо, побоюючись готувати самостійно. Виявляється, приготувати його в домашніх умовах досить просто та недовго. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Картопляне пюре смачніше, ніж у ресторані: все завдяки лише одному секретному інгредієнту. Моя імпровізація

Картопляне пюре - найпростіша класична страва. Усі ми добре її знаємо, жодне застілля без неї не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому, завдяки одному інгредієнту.