Як повернути білизну футболок і шкарпеток: топ-3 поради господаркам в кожен будинок

Напевно ви хоч раз стикалися з тим, що споконвічно біла річ стала занадто сірої і темної.

Як правило, такі речі ми викидаємо або переводимо в статус “ганчірок “. А дарма, адже без праці можна дати їм друге життя.

1 спосіб – із застосуванням борної кислоти

Як відбілити одяг в домашніх умовах
Як відбілити одяг в домашніх умовах

Тут беремо борну кислоту (яку можна купити без праці в будь-якій аптеці) в кількості 20 грам, і розводимо її в 10 літрах кімнатної води.

Ретельно перемішуємо, і в отриманий борний розчин кладемо речі, замочуємо приблизно на 2-3 години. Потім стираємо їх в режимі звичайного прання і ретельно виполіскує.

2 спосіб – марганцівка і пральний порошок

Як відбілити одяг в домашніх умовах
Як відбілити одяг в домашніх умовах

Так наші мами і бабусі точно прали. Беремо 200 грам порошку, розводимо їх на 10 літрів води у великій ємності, і кидаємо туди пару кристалів марганцівки.

Відзначимо, що вода повинна бути тепла. Спочатку ми відпираються речі, і кладемо туди вже випрані. Щільно закриваємо і даємо охолонути. Потім ретельно полоскати і вивішуємо сушитися.

3 спосіб – замочуємо в білизні

Як відбілити одяг в домашніх умовах
Як відбілити одяг в домашніх умовах

Найнебезпечніший з усіх варіантів з двох причин – якщо перетримати, тканина може зіпсуватися, і якщо налити занадто багато білизни, то теж можна зіпсувати тканину. А ще – не всім речам вона підходить.

За рецептом прання беремо речі, стираємо їх, потім у воді кімнатної температури розводимо білизну по пропорції 100 гр білизни на 10 літрів. Замочуємо на 30 хвилин, потім ретельно полоскати.

Після сушіння і використання хоча б одного з перерахованих вище варіантів ваша одяг буде білосніжною. Зверніть увагу на те, що працюючи з хімічними речовинами, потрібно не допускати їх потрапляння на слизові оболонки організму.

spot_img

Схожі статті

Після розлучення з другою дружиною 49-річний Василь Вірастюк часу дарма не гаяв: “У мене народився 4-й син”

Василь Вірастюк ще не встиг завершити процес розлучення з колишньою дружиною Інною, як на найсильнішу людину планети накотила нове кохання і навіть з'явився нащадок.

Готується просто і швидко, а вся сім’я сита. Йдуть ще з дека: соковитий рецепт курячих биточків у підливі

Що приготувати смачного, але щоб не морочитися на кухні, а сім'я залишилася ситою і задоволеною? Сьогодні ми підготували рецепт курячих биточків із підливою, який ідеально підходить для цього.

Забутий рецепт із 90-их: з оселедця та 2 яєць виходить ідеальна закуска – хоч ложкою їж, хоч на хліб намащуй

Цей рецепт наших бабусь незаслужено забутий. А тим часом виходить дуже смачно, до того ж готується все просто. Інгредієнти можна брати будь-які. До вашої уваги 2 рецепти на вибір.