Як захистити ваш сад і город від птахів: поради фахівця

Ніхто точно не знає, чому це працює, але це дійсно так. Вбийте кілочки в кожен кінець ряду, потім нанизуйте моноволокно волосіні від одного кілочка до іншого.

5 порад щодо захисту рослин

Сітка для птахів

Це найбільш ефективна стратегія, але вона також може бути безладної. Підніміть руку, якщо ви коли-небудь накривали овочі сіткою для птахів, тільки щоб вони заплуталися? Ага, приєднуйтесь до клубу. Тому плануйте використовувати недорогу трубу з ПВХ, щоб зробити пару обручів від однієї сторони до іншої, а потім накрийте їх сіткою для птахів. Закріпіть в ґрунті дротом або ландшафтними шпильками та обережно підніміть одну сторону, коли пора збирати урожай. Я знаю, це трохи клопітно, але, по крайней мере, у вас буде урожай.

Майларові кулі

Повітряні кулі з майлара або сітловідбивча стрічка геодезиста роблять те ж саме – створюють що сяє, яка показує спалах, яку ненавидять птиці. Ви коли-небудь чули про те, щоб старі компакт-диски висіли на городі? Це та ж концепція. Щоб цей метод залишався ефективним, плануйте переміщати повітряні кулі або стрічку кожні кілька днів, щоб збивати з пантелику птахів.

Кришки

Кришки відмінно підходять для маленьких овочів, тоді, коли рослини стануть більше, ви можете перемикнутися на один з цих варіантів. Використовуйте перевернуті ящики або одноразові стаканчики з вирізаним дном, щоб тимчасово накрити ніжну розсаду і захистити її. У них, як і раніше буде сонце і циркуляція повітря.

 "В "
Птах

Штучні сови в стилі хай-тек

Хоча я сам не пробував це, я знаю багато інших садівників, які пробували. Ці підроблені сови рухаються (фактично обертаються) і видають звуки, що відлякують потенційних пернатих шкідників. Як і у випадку з майларовим повітряними кулями, плануйте переміщати фальшиву сову по саду, щоб тримати птахів в напрузі.

Волосінь

Ніхто точно не знає, чому це працює, але це дійсно так. Вбийте кілочки в кожен кінець ряду, потім нанизуйте моноволокно волосіні від одного кілочка до іншого, прямо над рядом рослин. У цій волосіні є щось, чого птахи не виносять, і вона не дає їм підійти до ваших овочів, щоб перекусити.

Порада: якщо у вас є годівниці для птахів, розміщуйте їх трохи далі від саду.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.