Як виправити пересоленное блюдо: секрети справжньої домогосподарки

Часто буває так, що при приготуванні відволікся, і забув, що вже солив блюдо. І посолив його ще раз. Як врятувати кулінарний шедевр?

Як стверджують досвідчені шеф-кухаря, якщо блюдо трохи пересолити, це не так страшно. Часто за допомогою інших інгредієнтів його можна врятувати.

Що робити, якщо пересолив їжу?

Так, надлишок солі неабияк псує смак страви. Але в нашій статті ми розповімо що робити, якщо пересолене блюдо.

Почнемо з самого першого – з супу. Тут все просто. Потрібно отбавіть трохи солоного бульйону і долити води, і трохи прокип’ятити суп.

Виправити пересоленное блюдо
Виправити пересоленное блюдо

Ще один секретний інгредієнт – яєчний білок. Якщо вбити його в каструлю з супом і розмішати, то частина солі вбереться в білок. Потім просто дістаєте його ложкою.

Якщо трапилося так, що ви пересолили суп, то також врятує рис, який добре вбирає воду і сіль. Загортаєте жменю рисової крупи в марлю і опускаєте хвилин на двадцять у каструлю.

Ситуація складніша – це коли пересолили крупу або кашу. В такому випадку доведеться окремо зварити другу порцію каші і не солити її, а потім змішати з пересоленої крупою.

Більш цікавий варіант врятувати крупу від пересолу – додати туди смажені овочі або м’ясо. Природно, при обсмажуванні не варто солити їх.

Пересолили м’ясо або овочі? Да уж, ситуація не з приємних. Але вас врятують такі компоненти, як лимонний сік, томатна паста чи помідори, цукор, мед. Якщо додати трохи “таємного інгредієнта ” за смаком, то він з великою ймовірністю переб’є великий обсяг солі.

Крім того, велика кількість солі можна увібрати нарізаною картоплею, а потім прибрати картоплю з страви.

Популярне

Схожі статті

Пішов від красуні-дружини до коханки, яка була молодшою за його дочку: буремний шлях Віктора Павліка

Протягом останніх декількох років особисте життя Віктора Павліка стало під "прицілом" уваги його фанатів. Сьогодні він одружений вчетверте. Що відомо про дружин артиста?

Розлучений Сергій Танчинець більше не приховує нову кохану: разом з Юлею гуляють попід ручку вулицями Одеси

Розлучившись через 15 років шлюбу, Сергій Танчинець деякий час не підтверджував чутки про роман із колегою Юліаною Корецькою. Та під час прогулянки Одесою парочка поводилася без обмежень.

Не поступається Мер’єм Узерлі: як виглядає старша сестра-співачка Хюррем Султан з “Величного століття”

Відома турецька актриса Мер'єм Узерлі стала популярною на весь світ. Про неї знають усі, на відміну від старшої сестри. Втім, родичка зіркової актриси така ж сама талановита.