Розкрито секрет, чому коти топчуть лапками

Коти роблять не простий масаж і роблять його не всім.

Ви коли-небудь чули, щоб справжні масажисти мурчал від задоволення? Здогадуюся, що немає. А ось ці пухнасті фахівці, навчені природою, отримують огромною радість від процесу. Вусаті самі роблять масаж, їх не треба просити, і їм не треба платити. Але ось маленька деталь – цього вони повинні захотіти самі.

Одні джерело вважають, що таким чином домашня тварина позбавляє свого господаря від втоми. Кішка чи кіт намагаються розслабити після важкого дня, і у них це чудово виходить.

Ще одна версія: такими діями пухнасті друзі самі знімаю з себе стрес.

Існує ще кілька цікавих пояснень. Наприклад, коти топчуть лапками ще з тих часів, коли були абсолютно дикими. Вони жили в лісах і, для того щоб облаштувати собі місце, вони «затоптували» навколо землю і траву.

Котячі лапи
Котячі лапи

Також вважають, що таким «масажем» домашні улюбленці мітять свою, в тому числі і людей. Таким чином, вони ще показують своє довіряючи людині.

Зоологи знаходять цьому зовсім зрозуміле тлумачення. Цей ритуал все кошенята проводять в дитинстві, коли їх годує мама. І щоб молоко добре надходило, вони топчуть лапками тіло кішки.

А ваші кішки довіряють вам?

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Дівчина після рук візажиста перевтілилася в красуню

Нагадаємо, користь і шкода манної каши: скільки можна їсти, щоб не погладшати. 

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Схожі статті

За пів року до розлучення Волошин подарував Трінчер елітний Порш за 70 тисяч доларів: чи забрав авто назад

Роман Анни Трінчер з Олександром Волошиним був не довгим, але дуже яскравим. Пара рік зустрічалася, потім ще рік жила в шлюбі й врешті розлучилася. Дізнаймося, як зірки ділили майно.

Смачно та корисно: коли потрібно швидко нагодувати домашніх, готую ліниві вареники. Ще жоден не розварився!

Приготуємо ліниві вареники, які нагадають смак дитинства. М'які, ніжні, гарно тримають форму, а головне — не розваряться в процесі варіння. Спробуйте!

34-річний Тарас Цимбалюк не вгадав розмір каблучки: куди кохана Світлана Готочкіна вдягнула подарунок

Тарас Цимбалюк обожнює свою кохану й час від часу воліє радувати Світлану Готочкіну різноманітними подаруночками. От тільки одна біда – вже друга каблучка не влаштувала білявку.