8 незрозумілих фактів про Кім Чен Ина, які в Кореї заборонено навіть обговорювати

Кім Чен Ин - один з найзагадковіших правителів сучасного світу. Багато подробиць його біографії оповиті таємницею, а деякі офіційні – викликають щире здивування. Ось тільки деякі факти про нього.

Північна Корея – один з небагатьох останніх оплотів тоталітарного режиму на всій Землі, через що ця країна часто привертає до себе увагу світової спільноти. Жорстка дисципліна і регламентація майже всіх сфер суспільного життя існує для підтримки «суворості» і «порядку», а покірність громадян виховується з юних років.

Кім Чен Ин
Кім Чен Ин

Не дивно, що навколо життя керівника країни Кім Чен Ина, якого повинні обожнювати всі жителі КНДР, існує безліч загадок і недомовленостей. Про яку інформацію можна дізнатися в самій країні? Ось самі незвичайні факти.

1. Ця дата народження Кім Чен Ина ретельно ховається від публіки, а може, і зовсім невідома нікому, крім самих близьких. Існують дві офіційні версії щодо дати – 8 січня або 5 липня. З роком теж не все зрозуміло, адже в різних джерелах вказуються і 1982, і 1984 р. Цікаво, що Кім Чен Ин – один з наймолодших керівників країни в світі.

Дитячі фото Кім Чен Ина, показані північнокорейською ТВ
Дитячі фото Кім Чен Ина, показані північнокорейським ТВ

2. Дитинство глави Північної Кореї теж покрито мороком таємниці – до 2014 року не існувало жодної дитячої фотографії у відкритому доступі, поки одна не була показана в честь військового параду. Але багато хто все одно сумніваються, що на ній саме Кім Чен Ин. Ніяких фактів з біографії за роки навчання, про друзів або виховання немає. Більш того, обговорювати правителя в ролі дитини – величезне «табу» в країні.

Єдине офіційного фото сім'ї Кім Чен Іра з маленьким Кім Чен Ином
Єдине офіційне фото сім’ї Кім Чен Іра з маленьким Кім Чен Ином
У будинках севернокорейци тримають ось такі портрети
У будинках північнокорейці тримають ось такі портрети
Кім Чен Ин в підлітковому віці
Кім Чен Ин в підлітковому віці

3. Багато хто помічає зміни в зовнішності Кім Чен Ина з часом – і мова йде не про сивину або вікові зморшках. Справа в тому, що чомусь у керівника КНДР брови стають все коротшими і коротшими. Втім, цю тему в самій країні теж не обговорюють.

Брови Кім Чен Ина зменшуються з року в рік
Брови Кім Чен Ина зменшуються з року в рік

4. Цікавий той факт, що у всій Кореї існує чіткий регламент жіночих і чоловічих стрижок – будь-яку, що знаходиться поза дозволеним в списку, зробити неможливо і носити громадянам Північної Кореї забороняється. А сам Кім Чен Ин вже багато років ходить з «хіпстерскою» стрижкою – військовим напівбоксом. Ходять чутки, що він стрижеться сам, не довіряючи себе нікому з точки зору безпеки.

Зачіска Кім Чен Ина завжди одна і та ж
Зачіска Кім Чен Ина завжди одна і та ж

5. Правитель Північної Кореї особисто відбирав дівчат для музичного гурту в стилі «поп» – так, не дивлячись на всі дивацтва, танцювальна музика є навіть в цій країні. Правда виконують її під військовий оркестр і в кліпах прославляють режим. Так ось, для самого популярного ансамблю під назвою «Моранбон» Кім Чен Ин підбирав виконавців особисто.

Ансамбль Моранбон - улюблене дітище вождя
Ансамбль Моранбон – улюблене дітище вождя

6. Щодо кількості та пафосності титулів Кім Чен Ин міг би позмагатися з самою королевою Англії. Крім цілком скромних «Славний вождь, одноосібний керівник армії і народу» його також можна називати «Новою зіркою», «Великим керманичем», «Генієм серед геніїв» і «Блискучим товаришем»!

Титули Ким Чен Ина перерахувати складно
Титули Ким Чен Ина перерахувати складно
Ось як люблять вождя
Ось як люблять вождя
Діти обожнюють мудрого керівника
Діти обожнюють мудрого керівника

7. Незважаючи на те, що самим жителям Північної Кореї залишати країну практично заборонено, сам керівник КНДР навчався в Швейцарії. Зрозуміло, не під своїм ім’ям, а як загадковий «син одного з послів Північної Кореї». Ті, хто навчався разом з майбутнім вождем, підтверджують цю теорію і навіть розповідають трохи подробиць про його особистості – мовляв, вчився не дуже, але дуже любив спорт.

Студент на ім'я Пак Ин - це Кім Чен Ин. На жаль фото поганої якості
Студент на ім’я Пак Ин – це Кім Чен Ин. На жаль фото поганої якості

8. І останній факт – ніхто не міг шукати відповіді на запитання, чому Кім Чен Ин на всіх фото посміхається. І вже ні в якому разі не критикувати його злегка лякаючу посмішку! Справді, що б не відбувалося на фото – випробування військових боєголовок, парад або серйозне дипломатичне захід – Кім Чен Ин завжди посміхається.

Випробування ядерної ракети
Випробування ядерної ракети
Ділова нарада
Ділова нарада
відвідування магазину
відвідування магазину

І ще. В офіційній біографії вождя для простого корейського народу написано, що він ніколи не ходить в туалет. Як і його великий батько Кім Чен Ір, і ще більш великий дід Кім Ір Сен.

 

 

 

 

Схожі статті

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.