Чому не можна цілувати дітей в губи – проти всі: і медики, і психологи, і екстрасенси

Діти в цілому дуже милі, а рідні - тим більше, тому нерідко батьки не відмовляють собі в задоволенні поцілувати дитину. І в цьому немає майже нічого поганого! Безневинні поцілунки в верхівку, плече або щічку не мають ніякого негативного впливу на психіку.

Але останнім часом дитячі психологи і педіатри помітили нову, швидше за негативну тенденцію серед сучасних батьків – цілувати малюків в губи. І ось така поведінка вже може мати свої побічні ефекти.

Поцілунки в губи дітей небезпечні
Поцілунки в губи дітей небезпечні

Що говорить медицина

Причини і наслідки таких поцілунків переважно нездорові – в прямому і переносному сенсі. На слизових дорослого знаходиться величезна кількість бактерій, нерідко до такого віку людина вже заражається герпесом, пародонтозом, тому зайві мікроби потрапляють в рот малюка в слабкозахищеній зоні.

Медики проти поцілунків в губи з дітьми
Медики проти поцілунків в губи з дітьми

Психологи категорично проти

Крім гігієнічної сумнівності, такий крок впливає не кращим чином на психіку малюка. Нехай він дізнається про те, що поцілунки в губи – частина романтичної сфери життя тільки потім, рано чи пізно це станеться, і тоді спогади навряд чи будуть йому приємні.

Поцілунки в губи - це імнімная сфера життя кожної людини
Поцілунки в губи – це інтимна сфера життя кожної людини

Чому любовний підтекст поцілунків в губи відчувається навіть до засвоєння соціальних норм? Добре відомо, що губи – одна з ерогенних зон людини. Їх стимулювання запускає вироблення гормонів, пов’язаних з почуттям прихильності і закоханості, сексуального потягу, а подібні відчуття по відношенню до батьків неприйнятні.

Андрій Бедняков цілує доньку
Андрій Бедняков цілує доньку

Несприйняття в суспільстві

У батьків, яких не зупинили навіть ці факти, і звичка цілувати малюка в губи залишилася, є немаленький факт шокувати оточуючих або потрапити в незручну ситуацію – не тільки в тому випадку, якщо незвичайний прояв любові помітить хтось ще.

 "Поцілунок

Дитина не бачить нічого поганого або забороненого в таких поцілунках і може намагатися поцілувати в губи родичів, перехожих, ровесників протилежної статі. У будь-якому випадку, отримувати зніяковіє. Щоб уникнути подібного казусу, найкраще зовсім не привчати дитину до поцілунків в губи.

Що кажуть екстресенси

Поцілунок в губи – це свого роду енергетичний вампіризм. Тільки у випадку з закоханою парою йде взаємний обмін енергією, що її більше зближує.

Коли ж батьки, чи бабусі й дідусі, а тим більше, чужі по крові люди, цілують малюка в губи, вони просто витягують з нього життєву енергію, не даючи йому нічого. Саме тому діти починають чахнути, багато хворіти.

Евеліна Бледанс з сином
Евеліна Бледанс з сином

Зверніть увагу, що найчастіше це роблять відомі персони, які люблять хвалитися своїми фото з соцмережах. Там із них викачують енергію, а вони шукають підживлення в своєму оточенні. Найменш захищені в цьому плані діти, вони не можуть відмовити матусі або батькові, або тітці, хрещеній, маминій подрузі.

Олена Ваєнга з сином на сцені
Олена Ваєнга з сином на сцені

Допускати такі ситуації не можна, якщо батьки хочуть зберегти енергетичну оболонку дитини цілої, а також його захисні функції.

Висновки

Є величезна кількість здорових і соціально схвалюваних форм вираження любові – обійми, бесіди, ходіння за руку до певного часу, масаж.

Місця для поцілунків
Місця для поцілунків

Кращий спосіб показати дитині, що ви його любите – проводити з ним час і присвячувати йому увагу. А тілесний контакт йде вже бонусом.

Схожі статті

Розкішний трюфельний торт без коржів: замішала і відправила в духовку – все просто! Моя вдала імпровізація

Пропонуємо ідеальний трюфельний торт без заморочок, який буде до вподоби всім поціновувачам шоколаду. Такий десерт чудово пасуватиме для сімейного чаювання.

Василь Вірастюк пригадав, як зрадив колишню та зізнався, якими є його нові стосунки: у подробицях і деталях

Василь Вірастюк, стронгмен та народний депутат нещодавно викликав хвилю обговорень серед шанувальників, поділившись відвертою інформацією про своє особисте життя.

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.