Доктор Комаровський назвав причини, за якими дітей важливо годувати грудьми, і назвав можливі наслідки відмови

Педіатр Євген Комаровський веде Інстаграм-блог, де розповідає про корисні радах для молодих батьків.

Він зачіпає такі важливі теми, як щеплення для дітей, симптоми різних хвороб, чи можна дітям спати на подушці, як вибирати лікаря, що робити, якщо в дихальні шляхи потрапило чужорідне тіло. Цього разу він вирішив нагадати молодим мамам про важливість грудного вигодовування, адже це невід’ємний фактор в передачі малюкові від матері її мікрофлори і корисних бактерій.

На думку Євгена Комаровського, грудне вигодовування – це правило, яким бездоганно повинні слідувати всі мами. Склад грудного молока змінюється з віком дитини і повністю відповідає потребам малюка в білках, жирах, вуглеводах, вітамінах, мінеральних речовини і мікроелементи.

“Завдяки грудному вигодовуванню мама ділиться з малюком імунітетом, тому що в грудному молоці є імуноглобуліни, що захищають малюка від інфекції. При виборі соски, звертайте увагу на її форму. Тільки соски ортодонтической асиметричної форми повторюють сосок материнських грудей, коли він знаходиться у роті малюка під час годування. При годуванні дитина не відчує різниці і перехід від ГВ до пляшки і назад до ГВ залишиться непомітним “, – пише головний педіатр країни.

У нього в Інстаграм-профілі є багато корисних порад.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.