Як допомогти підлітку позбавити від плям після акне: 5 кроків до чистої шкірі

Висип на шкірі - одна з найпоширеніших проблем у підлітків. Найнеприємніше те, що після них залишаються рубці, шрами. Такі наслідки негативно впливають на психіку підлітків.

Дерматологи настійно рекомендують батькам зайнятися вирішенням цієї проблеми, так як чистота обличчя впливає на самооцінку дитини. Якщо ж батьки цю проблему проігнорують, у дитини можуть розвинутися комплекси, з якими куди складніше боротися, ніж з акне.

Плями проти акне
Плями проти акне

Як вирішити проблему

Батькам, зокрема мамі, потрібно підібрати правильний і грамотний догляд за шкірою обличчя для своєї дитини:

Відмовтеся від використання коштів, до складу яких входить ретинол, пептиди і кремній. Ці компоненти руйнують колаген, який сприяє швидкому відновленню дерми після акне.

Купіть в спеціалізованому магазині або аптеці засіб, яке ефективно в боротьбі з висипаннями і його наслідками. Як правило, такі засоби містять речовини, які очищають забиті пори і видаляють омертвілі частини епідермісу, роблячи акне менш помітними.

Засоби від плям
Засоби від плям на обличчі

Також в боротьбі з цією проблемою допоможуть пілінги з молочною кислотою, яка покращує текстуру шкіри, бореться з пігментними плямами і освітлює шрами після акне.

Щоб очистити пори зменшити набряклість, можна скористатися саліцилової кислотою.

У літній період потрібно обов’язково користуватися сонцезахисним кремом, т. К. Під впливом сонячних променів, шрами і плями після акне стають яскравішими. Таким чином, ці ділянки шкіри потрібно захистити від впливу ультрафіолету.

Схожі статті

Стакан борошна і 1 яйце: щоранку роблю такі ліниві пиріжки чоловіку з собою на роботу. Розходяться на ура

Такі ліниві пиріжки ідеально підійдуть для сніданку, чи перекусу. Готуються вони дуже швидко з доступних продуктів. Начинку для таких пиріжків ви можете міняти за власним смаком.

Тітка з села навчила готувати кров’янку без кишки. Спробувала і закохалася в рецепт: таке є лише в Україні

Якщо ви ще не готували кров'янку без кишки, рекомендуємо спробувати! Такий рецепт точно сподобається, адже не поступитися класичному варіанту.

Чоловік інший маринад для м’яса не сприймає, готує лише так. Виходить супер ніжним: не залишається шматочка

Таке м'ясце завжди стане окрасою столу хоч у будні, хоч у свята. Головне – правильно замаринувати, а потім запекти. Ковбасу тепер можна взагалі не купувати, а робити натуральні бутерброди.