Натуральний дезодорант своїми руками: легко і просто

Набридли дезодоранти з супермаркету з сумнівним складом? Тоді приготуйте свій натуральний дезодорант. Рецепт знайдете далі.

Ми всі потіємо, і це нормальнро. Це фізіологічне явище, необхідне для правильного функціонування нашого організму. З іншого боку, якщо потовиділення є ознакою доброго здоров’я, ми не обов’язково хочемо відчувати запах поту протягом всього дня.

Отже, щоб не тільки зберегти наше здоров’я, але і наше навколишнє середовище, ми підготували рецепт дезодоранту, який можна зробити вдома. Вам більше не треба буде переживати за склад засобу або з приводу якості продукції.

Натуральні компоненти дезодоранту:

  • кокосова олія;
  • ефірна олія пальмарози, ефірна олія шавлії або олія чайного дерева;
  • харчова сода.

додатково:

  • кукурудзяний крохмаль;
  • порожній дезодорант-стік.

Як зробити натуральний дезодорант самостійно?

  1. Візьміть ємність і змішайте 4-5 столових ложок кокосового масла з 5-10 краплями ефірного масла і 2-3 столовими ложками харчової соди. Якщо ви покладете 2 ложки, не бійтеся додати 1 ложку крохмалю який надовго вбирає піт.
  2. Вилийте препарат в порожній стік дезодоранту чи в невелику гнучку форму (типу форми для мила або кексів).
  3. Помістіть в холодильник до застигання (в холодильник або в морозильну камеру).

Готово! Вам просто потрібно провести засіб під кожною пахвою, щоб забезпечити свіжість протягом дня. Щоб уникнути подразнення, можна нагріти матеріал і нанести його пальцем.

У цьому дезодоранті бікарбонат використовується для боротьби із запахом тіла. Ефірні масла допомагають регулювати потові залози, щоб вони менше потіли. І, нарешті, кокосове масло покращує текстуру і бореться з бактеріями, що викликають неприємний запах від поту. Ідеальна комбінація для хорошого і ефективного дезодоранту без відходів!

Рецепт для чутливої шкіри

Якщо у вас чутлива шкіра, то пропонуємо рецепт, який не містить соди і кокосового масла. Вам знадобляться:

  • 30 грамів масла ши;
  • 30 г масла солодкого мигдалю;
  • 15 грам бджолиного воску;
  • 2 столові ложки білої глини;
  • 2 чайні ложки оксиду цинку;
  • 15 крапель ефірного масла пальмарози або чайного дерева.

Розтопіть бджолиний віск і масло ши, намагаючись не кип’ятити їх, так ви збережете всі їхні властивості. Вимкніть вогонь, додайте олію солодкого мигдалю і акуратно перемішайте.

Додайте білу глину і оксид цинку. Ретельно перемішайте інгредієнти, щоб отримати максимально гладкий і однорідний продукт. Потім додайте краплі ефірного масла і перемішайте ще раз.

Нарешті, вилийте суміш у форму і дайте йому застигнути не менше 2 годин.

Дезодорант своїми руками
Дезодорант своїми руками

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.