В Україні ожеледь: як правильно ходити по вулицях і залишитися в живих

Уже кілька днів жителі різних регіонів України радіють першому снігу.

Хтось радіє, а хтось злиться, адже такі погодні умови спровокували нові проблеми – мало того, що на дорогах пробки, так ще й тротуари слизькі. А основна неприємність в тому, що будь-хто може впасти і щось собі зламати. Якщо вас не влаштовує перспектива зустрічати новий рік в гіпсі, то скористайтеся порадами по тому, як ходити на вулиці по ожеледі, і нічого собі не зламати.

Взуття

Так, це саме банальне і перше, що ми поставимо в пріоритеті. Хоча чомусь багато людей досить часто ігнорують цей пункт. Взуття має щільно прилягати до ноги і бути тільки на рівній підошві. Це забезпечить рівномірний розподіл вашої ваги і допоможе утримати рівновагу.

Ожеледь в Україні
Ожеледь в Україні

Підошва на взуття

Вона повинна бути рифленою, товстої, або зі змішаним протектором. Так вам буде і комфортно, і тепло.

Одяг

Чи не вибираємо верхню і базову одяг, яка сковує ваші рухи. Взимку потрібно пожертвувати стилем заради зручності. Якщо стоїть питання в тому, щоб надіти яскравий, але не дуже зручний пуховик, і старенький, але зручний і менш помітний в натовпі – вибір очевидний.

Хода

Вона повинна бути трохи “пингвинья “. Навіть якщо на перший погляд це здасться смішним, просто спробуйте. Насправді маленькі кроки і перевалювання роблять ваше рух безпечним і спокійним.

Не поспішайте

Ніякого поспіху по дорозі, вкритій льодом. Інакше єдине місце, куди ви встигнете – це травматологія.

Рукавички, а не кишені

Якщо ви тримаєте руки в кишенях, рівновагу утримати складніше. Відмовтеся від цього.

“Мені не дзвонити!”

Під час ходьби не користуйтеся телефоном і не говорите по ньому. Це уповільнює ваше реагування в разі, якщо раптом подскользнетесь.

Намагайтеся ходити по краю тротуару, там зазвичай більше укоченого снігу, ніж льоду.

Також пам’ятайте, що найбільш небезпечний ожеледь зазвичай на сходах або сходах. Там тримайтеся про перила і акуратно спускайтеся / піднімайтеся.

Схожі статті

39-річна TAYANNA стала завидною нареченою, бо має шматочок землі на Балі: пощастить її новому коханому

TAYANNA завжди мріяла мати власний будиночок біля океану. Три роки тому коханий співачки втілив цю мрію в життя. Щоправда, наполовину – подарував земельну ділянку на Балі.

Ці млинці смачні з чим завгодно, але я запікаю з сиром: беру молоко, яйця та крохмаль. Мій улюблений рецепт

Пропонуємо рецепт запечених млинців на молоці з сирною начинкою. Вони виходять дуже смачними та стануть гарним доповненням до чашки улюбленого чаю.

Віталію Козловському майбутнє підказує тато, а вдові Світлані – Кузьма Скрябін: як спілкуються з тим світом

В умовах постійного стресу останнім часом в українців загострилися всі почуття. Деякі навіть отримують передбачення від своїх померлих родичів. Знаменитості в цьому плані не є виключенням.