Чистимо взуття правильно: корисні поради для вас

Щоб наша улюблене взуття прослужило нам якомога довше, тому за оувью треба правильно доглядати. Далі ви ознайомитеся з порадами, як правильно чистити взуття з різних матеріалів.

Крім зовнішнього вигляду, турбота про своє взуття також означає, що вона прослужить довго.

Ви хочете знати, як доглядати за своїм взуттям? Тут ви знайдете корисні поради по чищенню взуття з різних матеріалів.

1. Шкіряне взуття

Перший крок – зніміть шнурки і видаліть частинки бруду м’якою щіткою. Ці частинки можуть перешкодити процесу очищення.

У ємність налийте дві склянки води кімнатної температури і додайте трохи миючого засобу. Нанесіть суміш на взуття злегка вологою ганчіркою. Потім протріть взуття рушником, змоченим тільки водою. Потім витріть сухою ганчіркою.

2. Замшеві туфлі

Це дуже м’який і вишуканий матеріал, але його очищення – справжній головний біль, коли у нас немає потрібної інформації.

Це взуття слід чистити щодня. Використовуйте м’яку кисть і завжди чистіть в одному напрямку. Дуже ефективні гідроізоляційні засоби для захисту замші.

Щоб видалити стійкий бруд, використовуйте ту ж щітку все сильніше і сильніше. Щоб видалити грязьові плями, покладіть взуття на сонці і, коли воно повністю висохне, потріть рушником або щіткою, спеціально призначеною для чищення замші.

Для видалення стійких плям використовуйте ластик. Цей трюк працює в більшості випадків. Також доступні спеціальні гумки для чищення замші.

Щоб видалити плями від води, повністю змочіть взуття вологою тканиною. Потім помістіть папір всередину взуття, щоб воно не деформувалася при висиханні. Сушіть на сонці. Після висихання очистіть її, як зазначено вище.

3. Парусинове взуття

Для видалення пилу можна використовувати стару зубну щітку. Щоб очистити підошву, яка легко брудниться, особливо якщо вони світлі, використовуйте суміш соди і води.

Це взуття також можна прати в холодній воді. Якщо ви спробуєте цей трюк, то дайте йому висохнути на сонці, щоб не залишилося слідів вологи.

Що стосується шнурків, замочіть їх у воді з миючим засобом. Цю суміш також можна використовувати для чищення взуття, якщо нанести її м’якою щіткою.

Після цього змийте холодною водою і дайте висохнути. Знову ж, не забудьте вкласти папір в взуття, щоб воно не коробилося під час сушіння.

4. Кросівки

Як завжди, чистіте шнурки окремо, змочивши їх у суміші води з миючим засобом. Потім нанесіть цю суміш на взуття ганчіркою. Тут не рекомендується використовувати щітку, крім як на білих ділянках. Зубна паста допоможе вам оживити білизну взуття. Висушіть їх на сонці.

5. Лаковане взуття

Рекомендується чистити його миючим засобом для скла і сухою тканиною. Ще одна дієва порада – нанести на ватний тампон вазелін або поліроль для меблів і протріть взуття. Крім того, ці два продукти дозволяють повернути взуттю блиск. Також можуть бути корисні оцет і алкоголь, особливо якщо взуття дуже брудне. Та не забувайте, що оцет – це кислота. Так що втирайте акуратно!

Правильно доглядаємо за взуттям
Правильно доглядаємо за взуттям

Популярне

Схожі статті

Лінивий курник із м’ясом, грибами та сиром: з таким пирогом і гаряче не треба! Оригінальна закуска на свято

Рецепт ароматного та ситного пирога, який нікого не залишить байдужим. Ця закуска стане чудовим варіантом як для святкового, так і для повсякденного столу.

Подруга пригостила і я рецептик швидко собі записала: стакан кефіру + 4 картоплини. Смакота на всю родину

Якщо немає ідей, що нового приготувати на сніданок із залишків продуктів, спробуйте цей рецепт картопляних коржиків. Він стає в нагоді, коли немає часу на довге стояння біля плити.

“Хлопчик кучерявий” на святковому столі не переводиться: приготувати торт не складно, а смак і вид ідеальні

Торт "Хлопчик кучерявий" – це звичайний сметанник, але з оригінальним оформленням. Частина бісквіта просочується кремом і викладається гіркою. Виходить дуже незвично на вигляд.