4 помилки, які ми допускаємо при приготуванні яєць – вам варто це знати

Існує безліч рецептів і способів приготування яєць. З таким простим інгредієнтом можна подумати, що на кухні все легко. Але існує ряд помилок, які можуть зіпсувати ваше блюдо.

1) Давати маслу для яєчні почорніти

Якщо масло буде занадто розпечене, то яєчня стане коричневою і поміняє смак. Крім того, якщо готувати на сильному вогні, то масло може стати токсичним, навіть канцерогенним. Крім того, після декількох хвилин приготування в цьому обвугленому жирі яєчня набуває дуже неприємного гострого смаку, гірку корочку і недоварену серединку.

Тому не перегрівайте масло, готуйте на середньому вогні.

2) Не заливати яйця холодною водою після варіння

Дуже часто яйця буває складно очистити. Навіть якщо ми випробуємо різні лайфхаки з інтернету, все одно ми можемо не отримати бажаного ефекту. Ключ до легкого і дуже ефективного очищення яєць – це замочити їх у холодній воді перед приготуванням. Залиште варитися на час, необхідний для закипання, потім знову занурте їх в холодну воду, щоб припинити підготовку. Потім все, що вам потрібно зробити, це дати їм охолонути, перш ніж знімати шкаралупу. І яйце буде ідеально чиститися.

3) Готувати яйце в мікрохвильовці

Деякі продукти не можна нагрівати в мікрохвильовій печі… Ваші яйця можуть розбухнути і вибухнути, якщо ви покладете в них вилку або ложку. Ви також можете обпекти рот, а багаторазовий вибух може погіршити слух через дуже високий рівень шуму.

4) Використовувати невідповідну олію для смаження

Ми знаємо, що чергування рослинних олій в кулінарії – це завжди плюс, особливо коли вони приносять багато користі для здоров’я. Але олія волоського горіха, кукурудзяна олія, лляна олія, соєва олія дуже тендітні при приготуванні – вони можуть стати канцерогенними при перегріванні. Дійсно, вони потім роблять альдегіди, які дуже шкідливі для здоров’я. Крім того, краще віддавати перевагу менш крихкій рослинній олії, наприклад оливковій або ріпаковій олії.

Цих помилок краще не допускати
Цих помилок краще не допускати

Схожі статті

З такою начинкою жодного млинця не залишиться. Готую подвійну порцію, а можна і потрійну: не набридають

Здається, що млинці - це проста і знайома страва, яка вже нічим не може здивувати. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриває млинці по-новому. Ці млинцеві мішечки ви полюбите з першої спроби.

Цей пиріг з лаваша нагадує хачапурі, тільки готується набагато швидше. Чоловік випрошує 7 днів на тиждень

Ароматна та неймовірно смачна ачма з сиром чудово доповнить ваш щоденний раціон, а домашні будуть задоволені та нагодовані. Скоріше записуйте рецепт!

Помер батько Ані Лорак: артистка відреагувала на смерть рідної людини та показала своє фото з татом

Відома артистка Ані Лорак відреагувала на новини про смерть свого тата. Знаменитість опублікувала в соцмережі їхнє спільне фото та поділилась власними емоціями з приводу новини.