Прибираємо квартиру за допомогою соди: добірка кращих Лайфхак

Харчова сода має безліч варіантів використання як в готуванні, так і в пранні, і прибирання. Ми зібрали для вас лайфхаки з очищення будинку за допомогою соди.

Засіб для чищення туалету

Очистіть унітаз за допомогою оцту і харчової соди. Для початку налийте одну чашку харчової соди в унітаз. Налийте в миску одну склянку оцту і дайте суміші шипіти протягом 10 хвилин. Очистіть унітаз щіткою, щоб видалити стійкі плями.

Харчова сода для миття підлог

Миття підлоги без використання хімікатів – одне з багатьох дивовижних застосувань харчової соди. Дотримуйтесь інструкцій з видалення бруду і кіптяви, не залишаючи небажаних слідів на підлозі. Зробіть очищувач з харчової соди і зберігайте його в пляшці для використання.

Змішайте 1/2 склянки оцту, половину склянки харчової соди і столову ложку гарячої води. При необхідності змішайте його з водою замість хімічного засобу для чищення.

Чистіть килими

Килими не тільки є резервуаром для бруду, вони також вбирають масло з наших тіл, шерсть домашніх тварин, пил і залишки їжі. Це погано для будь-якої внутрішнього середовища і може викликати алергічні реакції, якщо не чистити регулярно.

Щоб освіжити будь-який килим, скористайтеся пастою з харчової соди! Просто насипте зверху велика кількість харчової соди і залиште на кілька годин (можливо, на ніч), а потім пропилососьте. Вони будуть пахнути і виглядати набагато свіжіше!

Видаліть жирні плями на кухні

При приготуванні смаженої їжі на духовці, стільниці та навіть на витяжці кухонного вентилятора залишиться багато слідів жиру. Якщо витерти їх водою, то волога тканина не прибере їх, тому спробуйте нанести трохи харчової соди на вологу губку, а потім протерти жирну поверхню, а потім прибрати залишки чистою вологою тканиною.

Очистіть мікрохвильову піч

Додайте харчову соду на вологу губку і включіть мікрохвильову піч. Суміш харчової соди допоможе вам легко видалити засохлі продукти і зменшити неприємний запах.

Почистіть ванну кімнату

Чистячі засоби для ванних кімнат – одні з найбільш токсичних речей в будь-якому будинку. Замість цього спробуйте приготувати скраб для ванної самостійно. Комбінування таких інгредієнтів, як оцет, харчова сода, ефірні масла і вода, може стати потужним засобом для чищення ванної кімнати.

Видаліть крейду зі стіни

З легкістю очистіть стіни від творчості вашої дитини за допомогою харчової соди. Просто нанесіть харчову соду на злегка вологу тканину і потріть пляму. Витріть чистою сухою тканиною. Переконайтеся, що ви злегка замилюєте, інакше фарба відшарується.

Лайфхак з содою
Лайфхак з содою

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.