7 речей, яким не місце у ванній кімнаті

Ми зберігаємо в нашій ванній найрізноманітніші речі. Але чи замислювалися ви, що деякі з них можуть зіпсуватися, перебуваючи у ванній?

Деякі матеріали особливо чутливі до вологи і тепла. Так йде справа з тканинами, металом, папером і електронними пристроями.

1. Ліки

Лікарські препарати найкраще зберігати при кімнатній температурі. Тепло з ванної може знизити ефективність, або привести в непридатність ліки.

2. Ювелірні прикраси

Вологість у ванній прискорює процес окислення ювелірних виробів, роблячи їх більш тьмяним. Їх найкраще зберігати в спальні, в скриньці для коштовностей або на підходящої вітрині.

3. Засоби для макіяжу

Будь то пудра, тональний крем, туш для вій або навіть лак для нігтів, макіяж найкраще зберігати де-небудь, крім дзеркала у ванній. Косметика дійсно повинна залишатися при кімнатній температурі, щоб уникнути зміни текстури, висихання або зміни кольору.

4. Духи

Флакони парфумів можуть чудово виглядати в ванній. Але перебуваючи у ванній духи можуть швидше вичерпатися, поміняти свій колір і навіть аромат. Вони довше залишаться недоторканими, якщо зберігати їх в темному прохолодному місці, наприклад в спальні.

5. Електричні прилади

Фен залишається поруч з дзеркалом у ванній, а радіо підключено, щоб слухати музику в душі? Заманливо, але багато електричних пристроїв пошкоджуються під впливом вологи. Зберігайте фен, коли він не використовується, і вибирайте пристрої, стійкі до вологості.

6. Банні рушники

Вологість у ванній сприяє розмноженню бактерій в волокнах рушників. Тому краще зберігати партію чистих рушників в іншому місці. Якщо вас двоє, двох гачків вистачить, щоб висушити рушники у ванній. Але якщо у вас велика сім’я, краще сушити їх в іншому місці. Також обов’язково добре провітрюйте кімнату після відвідування, щоб уникнути зростання цвілі.

7. Книги, газети і журнали

Любите читати у ванній? Це можливо, якщо ви не проти м’яти сторінки. Дійсно, папір і вологість несумісні. Тому якщо ви хочете зберегти цілісність ваших книг, то краще зберігати їх в сухому приміщенні, наприклад на книжковій полиці, або в тумбочці.

Приберіть ці речі з ванною
Приберіть ці речі з ванною

Схожі статті

Розкішний трюфельний торт без коржів: замішала і відправила в духовку – все просто! Моя вдала імпровізація

Пропонуємо ідеальний трюфельний торт без заморочок, який буде до вподоби всім поціновувачам шоколаду. Такий десерт чудово пасуватиме для сімейного чаювання.

Василь Вірастюк пригадав, як зрадив колишню та зізнався, якими є його нові стосунки: у подробицях і деталях

Василь Вірастюк, стронгмен та народний депутат нещодавно викликав хвилю обговорень серед шанувальників, поділившись відвертою інформацією про своє особисте життя.

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.